Нападателят на Бордо Малкъм публично призна, че след края на

...
Нападателят на Бордо Малкъм публично призна, че след края на
Коментари Харесай

Звездата Малкъм: Време е да си тръгна, Байерн е мечтата

Нападателят на Бордо Малкъм обществено призна, че след края на сезона ще напусне тима. Бразилецът съобщи, че за него би било сбъдната фантазия да заиграе в тим като Байерн Мюнхен.

21-годишният състезател мина при „ жирондинците” през 2016 година от Коринтианс и през този сезон блесна с качествата си. Макар че вторият дял от сезон 2017/2018 не е по този начин мощен за южноамериканецът, качествата и капацитетът му са безспорни.

Байерн се отхвърли от Малкъм, Арсенал без конкуренция

Интересното е, че напоследък се говореше за не просто за спад в интереса на Байерн, а за цялостен отвод на баварците да преследват Малкъм през лятото. Техният ментор Юп Хайнкес обществено съобщи, че в никакъв случай не е гледал изявите на техничаря и затова не счита, че трансфер стои на дневен ред.

Голямата звезда на Бордо: Исках трансфер още през януари

Напоследък слуховете потеглиха в посока, която сочеше Арсенал, Тотнъм и Борусия Дортмунд като основните кандидати за подписа на Малкъм. От думите на самия футболист обаче излиза, че за идната стъпка в кариерата си той се е прицелил точно в Байерн.

„ Смятам, че е време (да си потегли – б.р.)”, показа Малкъм пред „ Скай Дойчланд”. „ Свърших добра работа тук и съм признателен на Бордо, само че в този момент нуждая се от ново предизвикателство. Трябва да си слага нови цели.”

„ Байерн е един от най-големите клубове в света. Ще бъде сбъдната фантазия да заиграя там един ден. Всички знаят какво значи Байерн Мюнхен.”

Дортмунд ще се сбори с Байерн за подписа на Малкъм

„ Прави ме доста благополучен, че те мислят за мен. Ще продължа да се трудя крепко по усъвършенстването си. Кой знае, мой трансфер в Байерн напълно скоро може да се окаже действителност.”

„ Висшата лига на Англия също е забавна алтернатива. Научих езика бързо, нямах никакви проблеми. С френския беше много по-трудно, тъй че в Англия ще бъда добре. В последна сметка ще се впиша, където е нужно”, добави Малкъм.

Дотук през сезона футболистът на Бордо може да се похвали с 8 гола и 6 асистенции в 27 дуела от Лига 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР