Нападателят на Барселона триумфира за рекорден пети път с наградата

...
Нападателят на Барселона триумфира за рекорден пети път с наградата
Коментари Харесай

Меси спечели ,,Златната обувка“ за пети път

Нападателят на Барселона победи за рекорден пети път с премията,,Златна обувка “ за най-хубав голмайстор на Европа през миналия сезон. Аржентинецът осъществя 34 гола в 68 мача, което го сложи пред нападателите на Ливърпул и Тотнъм Мохамед Салах и Хари Кейн. Четирикратният притежател на оценката Кристиано Роналдо означи 26 гола в 52 мача за някогашния си отбор Реал Мадрид.

След като бе награден за пети път със,,Златната обувка “, Меси показа пред публицисти, че не е очаквал да завоюва толкоз доста оценки, когато е почнал своята футболна кариера.,,Мечтаех да играя професионален футбол и да реализирам триумфи, обичам играта, само че в никакъв случай не съм си представял, че ще печеля толкоз доста “, съобщи 31-годишният футболист.,,Наслаждавам се на работата, напъните, играя в най-хубавия клуб в света, паралелно до най-хубавите съотборници, по тази причина всичко се получава елементарно “, добави той.

Церемонията бе посетена от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, както от съотборници на Меси в лицето на Серхио Бускетс и Сержи Роберто. Аржентинската звезда на каталунците разяснява и жребият за осминафиналите в Шампионската лига, който отреди на отбора дуел с френския Лион.,,Лион ще бъде комплициран противник. Дори да не са познати като един от най-силните тимове в света, те са рискови – нещо, което демонстрираха против Манчестър Сити, един от най-хубавите тимове в света “.

,,Ще бъде мъчно да продължим, само че ще създадем всичко допустимо, с цел да го сторим. Имаме няколко футболисти в състава, които са играли във Франция като Самуел Умтити и Малкъм, тъй че те също могат да ни оказват помощ за дуела с Лион “, приключи Меси. Барса е лидер във краткотрайното класиране на Ла Лига с три точки задатък пред Севиля и Атлетико Мадрид. В идващия кръг отборът приема вкъщи Селта в събота. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР