Нападателят на Барселона Лионел Меси спечели "Златната обувка" за най-добър

...
Нападателят на Барселона Лионел Меси спечели "Златната обувка" за най-добър
Коментари Харесай

Меси спечели петата си Златна обувка

Нападателят на Барселона Лионел Меси завоюва "Златната обувка " за най-хубав голмайстор в Европа за пети път в кариерата си. Аржентинецът приключи сезона с 34 попадения в Примера дивисион и по този начин си обезпечи и трофея "Пичичи ".

Меси не съумя да се разпише в последния мач на Барса за сезона против Реал Сосиедад (1:0). Той се появи като промяна и имаше една добра опция, само че ударът му бе отразен от вратаря. Въпреки това той приключи на върха в голмайсторската ранглиста в Испания, а и на Стария континент. Същият брой голове вкара и голмайсторът на Бенфика Жонас, само че той остава зад Меси в класацията поради по-ниския коефициент на португалското състезание.

След аржентинеца в класацията останаха и Мохамед Салах от Ливърпул, както и Хари Кейн от Тотнъм, които вкараха надлежно 32 и 30 гола през сезона в Премиър лийг.

Днес финален късмет да изпреварят Меси имаха Чиро Имобиле от Лацио и Мауро Икарди от Интер. Двамата се изправиха един против различен в огромния конфликт за 4-ото място в Серия "А ". Аржентинецът съумя да вкара от дузпа за триумфа на неговия отбор с 3:2, като по този начин приключи сезона с 29 попадения, колкото има и Имобиле, като двамата ще си поделят голмайсторския приз в Италия.

Големият съперник на Меси в последните години - Кристиано Роналдо, приключи акцията в Примера с 26 попадения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР