Нападателят на Арсенал Александре Лаказет участва в 32 от головете

...
Нападателят на Арсенал Александре Лаказет участва в 32 от головете
Коментари Харесай

19 гола и 13 асистенции не стигат - Лаказет пак е извън националния

Нападателят на Арсенал Александре Лаказет взе участие в 32 от головете на отбора през изминаващия сезон - 19 попадения и 13 асистенции, само че това отново не беше задоволително за селекционер на Франция Дидие Дешан да го върне в националния отбор на Франция. Таранът не е бил част от “петлите” от 2017-а година насам, а преди месеци треньорът изясни, че не го вика, тъй като е подобен по жанр с Оливие Жиру, на който той избира да залага. Днес пък треньорът съобщи следното: “Няма причина, заради която скоро няма да го забележим в отбора. Имах сложен избор пред себе си, тъй като Висам Бен Йедер осъществя доста голове”.

Днес Дешан разгласи листата си за идните три дуела на международните първенци - контрола против Боливия (2 юни) и европейски квалификации против Турция (8 юни) и Андора (11 юни). Прави усещане, че измежду избраниците му продължава да не бъде и Аймерик Лапорт от Манчестър Сити, който преди време се съгласи да се откаже от опцията да играе за Испания, с цел да бъде част от френския тим. Селекционерът обаче не му е дал своя вот доверие даже за минута.

Вместо това дебютна повиквателна получава първенецът на Испания с Барселона Клеман Лангле. 23-годишният централен защитник направи мощен първи сезон с екипа на каталунския гранд и в този момент ще има късмет да замести Преснел Кимпембе, който не е в групата.
24 joueurs appelés par Didier Deschamps dont 3 nouveaux! #FiersdetreBleus

FranceBolivie - Dim. 02/06 à Nantes
TurquieFrance - Sam. 08/06
AndorreFrance - Mar. 11/06 pic.twitter.com/PMBFYE4yV9
— Equipe de France (@equipedefrance) May 21, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР