Нападателят Марио Манджукич прекрати кариерата си в националния отбор на

...
Нападателят Марио Манджукич прекрати кариерата си в националния отбор на
Коментари Харесай

Манджукич приключи с Хърватия

Нападателят Марио Манджукич приключи кариерата си в националния тим на Хърватия. Играчът на " Ювентус " написа прочувствено писмо до почитателите, с което разгласи решението си.

" Винаги съм предпочитал да приказвам на терена, а не отвън него. Затова в този момент ми е по-трудно да изразя с думи това, което усещам,  в сравнение с да направя шпагат против неприятелски състезател или да спринтирам в 120-а минута. Но пристигна време да кажа: напущам националния тим на Хърватия. Среброто на международното състезание ми даде нова сила, само че и направи това тежко решение малко по-леко за мен. Изпълнихме фантазиите си, постигнахме исторически триумф и усетихме изключителната поддръжка на почитателите ни. Посрещането след международното състезание ще си остане най-важният спомен в кариерата ми.

Няма съвършен миг да се откажеш. Но аз чувствам, че този миг за мен е в този момент. Дадох най-хубавото от себе си за тима ", съобщи Манджукич.

Манджукич е вторият най-резултатен състезател в историята на хърватския отбор с 33 гола в 89 мача.  Пред него е само легендата Давор Шукер. Манджукич дебютира за представителния отбор на Хърватия през 2007 година против Македония. Участник е на две европейски шампионати (2012 и 2016) и на две международни шампионати - 2014 и 2018. На Мондиала в Русия това лято Манджукич игра край с Хърватия, който загуби от Франция с 2:4. В мача Манджукич записа неповторимо достижение - стана първият състезател с автогол и гол във край на международно състезание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР