Нападателят Луис Суарес направи емоционално сбогуване с Барселона, в което

...
Нападателят Луис Суарес направи емоционално сбогуване с Барселона, в което
Коментари Харесай

Луис Суарес запази благоприличие при сбогуването си с Барселона

Нападателят Луис Суарес направи прочувствено прощаване с Барселона, в което обаче реши да не визира кой знае какъв брой тематиката за повода да си тръгне. Той се оказа нежелателен от новия треньор Роналд Куман и беше заставен да напусне в посока Атлетико Мадрид, без значение че желаеше да остане на “Камп Ноу”.

33-годишният уругваец избра да не подвига кавги по време на днешната си конференция и не се оплака от нищо. Той дори напомни по какъв начин преди шест години “блаугранас” го взеха след грозната преживелица от Мондиал 2014, когато ухапа италианеца Джорджо Киелини. За това тогава уругваецът беше осъден да не играе няколко месеца, само че от Барса не смъкнаха доверието си към него. След това Суарес се отплати с голям брой голове и 13 трофея.

“Вече преглътнах случилото се - стартира той, плачейки. - Готов съм за нов стадий от кариерата си и желая само да благодаря на Барса. Много съм горделив от постигнатото тук. За през днешния ден обаче не съм подготвил нищо. Мога само да благодаря на клуба за това, че през 2014 година ми повярва след грешката, която бях позволил. Не беше елементарно за клуба, само че тук ме одобриха добре и се отнасяха по този начин с мен. Изживях фантазията си да играя в най-хубавия тим и по тази причина в този момент е мъчно да си потегли.”

“Благодаря на всички почитатели, които ме подкрепяха. Семейството ми знае през какво съм минал. Децата ми видяха по какъв начин отбелязвам голове паралелно до най-хубавия в историята на футбола. Нека всички каталунци да знаят, че в мое лице има още един куле. Оставям доста другари. Днес си потегля не просто един футболист, а едно човешко създание с усеща. Осъзнавам, че в края на всичко това би трябвало да съм горд”, добави Суарес.

От няколко часа уругваецът към този момент е футболист на Атлетико, откакто подписа като свободен сътрудник. Барса обаче може да получи до 6 млн. евро бонуси по разнообразни клаузи.

Суарес разяснява и опита на Лионел Меси да напусне: “Това беше един вманиачен месец. Много истории бяха измислени, в медиите изтекоха информации, които не бяха правилни. Когато пристигнах в клуба, ми споделиха, че Лео желае най-хубавото единствено за себе си. Но истината се оказа друга. Двамата направихме всичко допустимо, с цел да помогнем на клуба. Всички знаят каква връзка има сред нас двамата.”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР