Нападателят, който вчера в Брюксел уби вчера двама души и

...
Нападателят, който вчера в Брюксел уби вчера двама души и
Коментари Харесай

Стрелецът от Брюксел взел на мушка шведи

Нападателят, който през вчерашния ден в Брюксел умъртви през вчерашния ден двама души и рани трети, е взел на мушка особено шведски футболни ентусиасти.

Това разгласи на конференция тази заран белгийският министър председател Александър де Кро.

Нападението стана в брюкселския квартал „ Моленбек “, прочут като люпилня на ислямисти. То бе осъществено малко преди началото на мача сред националните тимове на Белгия и Швеция на стадион „ Крал Бодуен “. Заради офанзивата дуелът бе преустановен в почивката сред двете полувремена.
 Предполагаемият нападател
Атентаторът е от тунизийски генезис и се е намирал нелегално в Белгия, добави Де Кро. Той не загатна името на килъра. Медии още през вчерашния ден го идентифицираха като Абдесалем Л., на 45 година Той е избягал и към момента се търси.

На един от публикуваните след стрелбата видеозаписи мъж твърди, че е умъртвил трима шведи и че се споделя Абдесалем ал Гилани. Засега обаче полицията не може да удостовери, че това е същият човек.

Макар управляващите в Брюксел да не оповестяват за какво точно шведи са били цел на нападението, се допуска, че то може да е възмездие поради зачестилите от месеци насам случаи на обществено изгаряне на Корана в скандинавската страна. Още през лятото управляващите в Стокхолм предизвестиха, че поради тези произшествия ислямисти могат да извършат набези.

На избрани места в Белгия ще бъдат взети нараснали ограничения за сигурност, сподели Александър де Кро. Това се отнася за обекти, свързани по някакъв метод с шведската общественост там, добави той. Вероятно става дума да вземем за пример за магазините на ИКЕА.

Докато степента на терористична опасност продължава да бъде от оптималната четвърта степен, управляващите предложиха на хората в Брюксел да не излизат на открито без причина.
Европа осъди атентата
„ Тази вечер съм със фамилиите на двете жертви на отвратителния атентат в Брюксел “, написа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в „ Екс “ (доскоро „ Туитър “).

Tonight, my thoughts are with the families of the two victims of the despicable attack in Brussels.

I extend my heartfelt support to the Belgian police, so they swiftly apprehend the suspect.

Together, we stand united against terror.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

„ Именно Брюксел отново стана цел на ислямистко терористично нахлуване, което, наподобява, до момента в който приказвам, е лишило живота на минимум двама други европейци, двама шведи. Нашата Европа е разтърсена “, съобщи в Тирана френският президент Еманюел Макрон по време на публична вечеря, чийто хазаин беше албанският министър-председател Еди Рама.

След нападението Франция разгласи, че стяга контрола по границата си с Белгия. Двете страни са членки на Шенгенското пространство и границата сред тях по принцип се минава без прекъсване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР