Нападателят, който устрои стрелба в центъра на Страсбург, е избягал

...
Нападателят, който устрои стрелба в центъра на Страсбург, е избягал
Коментари Харесай

Ето как атентаторът е успял да се скрие от полицията след терора в Страсбург

Нападателят, който устрои пукотевица в центъра на Страсбург, е избягал от мястото на случая благодарение на такси, оповестява тв каналът BFMTV и Блиц.

Според информацията на канала, нападателят е напуснал коледния пазар, като се е качил в такси. Таксиметровият водач, който бил заставен от търсения мъж да го транспорти, след това е уведомил полицията, че неговият пасажер е бил ранен. Според известия в медиите нападателят е получил раняване в престрелка с военните по време на интервенция за залавянето на нарушителя.Шариф Шекат е роден през 1989 година и е включен в базата данни S - това са каузи, свързани със опасност за държавната сигурност.

France Info заяви, че обвиненият за стрелбата в центъра на Страсбург е трябвало да бъде арестуван във вторник сутринта (11.12.) по дело за ликвидиране, само че той не си е бил вкъщи.Стрелбата е открита близо до коледния пазар в един от централните площади. Представители на службите за сигурност са отделили региона, а трамваите са били спрени.Според последна информация, непотвърдена публично от управляващите, четирима души са починали при стрелбата в Страсбург, осведоми BFM TV, базирайки се на свои източници. Също по този начин единадесет души са ранени, като най-малко 7 от тях са в тежко положение. 
Европейският парламент, който има база в Страсбург, е бил затворен, като никой не може да напусне или да влезе в постройката.

Създаден е щаб за справяне със обстановката към случая. Той е управляван от премиера Едуард Филип. Според данните на френското министерство на вътрешните работи, френският президент Емануел Макрон е дошъл в щаба, където той ще организира заседание за интервенцията в Страсбург.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР