Нападателят Килиан Мбапе беше един от най-добрите футболисти на Франция

...
Нападателят Килиан Мбапе беше един от най-добрите футболисти на Франция
Коментари Харесай

Mбапе ще дари премията си от световното за благотворителност

Нападателят Килиан Мбапе беше един от най-хубавите футболисти на Франция при спечелването на международната купа. 19-годишният футболист вкара четири попадения и се трансформира във втория най-млад изпълнител във заключителен дуел след Пеле. За триумфа на Франция на международното всеки от футболистите на Франция ще получи награда, която обаче нападателят ще подари за щедрост.

Мбапе към този момент е избрал организация, която ще подкрепи. Тя се занимава със спортното обучение на деца инвалиди и хора с увреждания. Също по този начин Premiers de Cordee интегрира хора с увреждания в бизнеса и учебните заведения.

Нападателят на Франция ще получи по 19 хиляди евро за всеки от шестте мача, в които взе присъединяване, както и малко над 300 хиляди евро за международната купа на " петлите ". Всички към 420 хиляди евро ще бъдат дарени.

" Килиан е страховит човек. Той доста постоянно идва при нас, беседваме, намира се с деца и ги въодушевява да следват фантазиите си. Той е постоянно доста положителен, отделя им време, когато може и даже играе с тях ", сподели пред " Паризиен " Себастиен Руфен, който е шеф на Premiers de Cordee.

Мбапе поддържа организацията и нейните дела още от 2017 година

Похвали от самия Пеле

На международното състезание Мбапе се подреди до краля на футбола Пеле освен поради гола си във финала с Хърватия. Французинът стана и първият състезател в тийнейджърска възраст от Пеле през 1958 година, който осъществя два гола в един мач на международни финали.

Бразилецът, който през днешния ден е на 77 години, поздрави французина за достиженията му дотук.

 Mбапе ще подари наградата си от международното за щедрост
© Reuters

" Ако Килиан Мбапе продължава с това показване и върховете, ще ме принуди да избърша праха от обувките ми и да изляза отново на терена ", пошегува се в " Туитър " Пеле. Бразилецът получи бърз отговор и огромно почитание от френския гений. " Кралят постоянно ще бъде единствено един. "

След мощното си международно състезание, където беше определен за най-хубав млад състезател, Мбапе получи похвали и от доста експерти. Бившият национал на Англия Рио Фърдинанд счита, че точно Мбапе е единственият, който може да смъкна Кристиано Роналдо и Лионел Меси от върха в класациите, и да завоюва " Златната топка ".

" Той ще бъде дълго време в призовата тройка, както сега го вършат Меси и Роналдо. Невероятен е, има всички нужни качества да бъде най-хубавият и единствено на 19 години играе по този начин като че ли е в тима от 10 години ", сподели Фърдинанд.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (476)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР