Нападателят Габриел Жезус ще стане най-високоплатеният играч на Арсенал, ако

...
Нападателят Габриел Жезус ще стане най-високоплатеният играч на Арсенал, ако
Коментари Харесай

Арсенал прави Жезус най-скъпоплатения в клуба

Нападателят Габриел Жезус ще стане най-високоплатеният състезател на Арсенал, в случай че лондончани съумеят да се схванат с Манчестър Сити за бразилеца. „ Mirror “ твърди, че „ артилеристите “ са предложили на нападателя заплащане от 13,7 милиона паунда годишно, което се равнява на 264 000 паунда седмично.

Ако Арсенал се класира за присъединяване в Шампионската лига, то заплатата му ще скочи до 280 000 на седмица. В момента с най-висока заплата на „ Емиратс “ е Томас Партей, който прибира по 200 000 паунда.

Ако цифрите са правилни, то това значи, че Жезус ще получава съвсем три пъти по-висока заплата от тази, за която играе сега в Манчестър Сити – 90 000 паунда. Арсенал пък ще заплати на британския първенец към 50 милиона паунда за бразилеца.

Нападателят има 95 гола в 236 мача за „ жителите “ и им оказа помощ да завоюват четири трофеи от Висшата лига, четири Купи на Лигата и един път ФА Къп. С идването на Ерлинг Халанд обаче игровото му време се чака да бъде съществено лимитирано и това е причина да желае да смени ситуацията.

Arsenal contract offer to Gabriel Jesus emerges including bonus clause amid Spurs battle
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР