Нападателят Джърмейн Дефоу обяви края на кариерата си като професионален

...
Нападателят Джърмейн Дефоу обяви края на кариерата си като професионален
Коментари Харесай

Емблематичният Дефоу каза край на футбола

Нападателят Джърмейн Дефоу разгласи края на кариерата си като професионален футболист. Бившият футболист на Уест Хем, Тотнъм, Портсмут, Борнемут и канадския Торонто игра за последно за Съндърланд, като неговият контракт с „ черните котки “ изтича след края на сегашния сезон.

Преди да се завърне в Съндърланд Дефоу игра и за шотандския Рейнджърс, с който завоюва шампионската купа. В кариерата си той записа 762 мача за клубните си тимове, в които означи 352 гола. Има и 57 дуела с екипа на Англия.

„ След 22 години в играта взех решение да се отдръпва от професионалния футбол. Това в действителност е мъчно решение, което разисках със фамилията и най-близките ми. Направих професионалния си дебют на 17-годишна възраст – през 1999-а, и в този момент усещам, че е точният миг да се поклоня и да сляза от сцената. Това бе необикновено пътешестване, през което срещнах изключителни хора.

Футболът постоянно ще остане в кръвта ми. Той носи огромна горделивост и задоволство, поглеждайки обратно към благословената кариера, която имах. Сега с неспокойствие чакам да прекарам известно време с приятелите и фамилията си, преди да продължа напред към идната глава в кариерата си.

Благодаря на всички почитатели от всеки клуб, за който съм играл. Любовта, която получих през цялата си кариера, в никакъв случай няма да бъде забравена и постоянно ще имам специфична връзка с всички вас. Благодаря също и на моите невероятни сътрудници, треньори и личен състав за това, че изиграха такава значима роля в кариерата ми.

Накрая желая да благодаря на майка ми. Ти ми даде топка на две години и ме накара да допускам, че фантазията ми може да се сбъдне. Всичко, което съм, е поради теб и дължа всичко на теб и Бог “, написа Дефоу в профила си в обществената мрежа „ Twitter “.

❤️
— Jermain Defoe OBE (@IAmJermainDefoe)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР