Нападателят беше задържанНай-малко 20 души са убитите при стрелбата в

...
Нападателят беше задържанНай-малко 20 души са убитите при стрелбата в
Коментари Харесай

Ето го 21-годишния екзекутор в Ел Пасо. Жертвите му са поне 20 до момента

Нападателят беше арестуван

Най-малко 20 души са убитите при стрелбата в търговски център в американския град Ел Пасо, щата Тексас в събота, оповестява CNN. Ранените са 26. Жертвите и потърпевшите са на друга възраст, оповестиха от полицията, съобщи Нова тв. 

``
реклама

Нападателят беше задържан, съвсем незабавно, откакто откри огън в магазин от веригата " Уолмарт " в мола, намиращ се единствено на няколко благи от мексиканската граница. По информация на американски медии стрелецът е разпознат като 21-годишния Патрик Крусиъс от предградие на Далас. Все още не са изяснени претекстовете за дейностите му, само че от ФБР обявиха, че проверяват закононарушение от ненавист. За това подсказвал манифест, за който се твърди, че е оповестен от стрелеца в обществените мрежи ден преди стрелбата. В него се жигосва " нашествието " на латиноамериканци в Тексас и се прави отпратка към нападението против две джамии в новозеландския град Крайстчърч, където през март бяха убити на 51 души. 80% от 680-хилядното му население на Ел Пасо са латиноамериканци.

Американският президент Доналд Тръмп жигосах кървавата офанзива.  " Стрелбата в Ел Пасо е освен трагична, само че е и акт на безволие. Заставам зад всички в тази страна в осъждането на днешния акт на злоба. яма аргументи или извинения за убийството на почтени хора ", написа президентът в Twitter. И добави, че със брачната половинка му Мелания се молят за хората в Тексас.

Губернаторът на Тексас дефинира 3 август като един от най-кървавите дни в историята на щата. 

От българското Министерство на външните работи оповестяват, че няма данни за потърпевши наши сънародници при стрелбата. " Българското посолство във Вашингтон е в непрекъснат контакт с локалните управляващи, които към този момент оповестяват за най-малко 20 починали, само че данните не са дефинитивни. При нужда от подпомагане сънародниците ни могат да се обадят на незабавния номер 911 в Съединени американски щати, както и на телефоните на посолството във Вашингтон: (202) 387 0174; (202) 299 0273; (202) 483 1386 ", осведомят още от МНвР.

С пост в Twitter министър Екатерина Захариева изрече съболезнования на околните на убитите в Ел Пасо и изрази вяра, че потърпевшите ще се възстановят бързо.

" Сърцето и мозъкът ми са с хората от Ел Пасо ", написа още Захариева. 

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до Доналд Тръмп. „ Бих желал от мое име и от името на българското държавно управление да изкажа най-искрени и дълбоки съболезнования на Вас и на фамилиите на починалите и ранените в трагичния случай. Ние осъждаме този неправилен акт на принуждение, лишил живота на доста почтени жители. В този печален за цялата Ви страна ден нашите мисли са с Вас и с всички американски жители “, написа Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР