Нападателите Бруно Петкович и Марко Ливая казаха, че националният отбор

...
Нападателите Бруно Петкович и Марко Ливая казаха, че националният отбор
Коментари Харесай

Хърватите се заканиха отново да стигнат финал на Световното

Нападателите Бруно Петкович и Марко Ливая споделиха, че националният тим на Хърватия не би трябвало да бъде отписван преди началото на международното състезание в Катар. Според двамата отборът към момента има всички качества, които изведоха " шахматистите " до финала на предходното международно състезание в Русия през 2018 година. Много хора не чакаха Хърватия да доближи до мача за купата на предходния Мондиал, а още по-малко чакат отборът да повтори подвига си, изключително поради обстоятелството, че водачът на състава Лука Модрич към този момент е на 37 години. 

" Не ни интересуват предвижданията на другите. Ние не слушаме какво се приказва, нито четем това, което се написа. Просто би трябвало да вървим малко по малко. Накрая на шампионата ще забележим къде сме стигнали ", сподели Петкович на конференция. " Смятам, че имаме доста добър късмет да реализираме нещо сходно на това, което направихме в Русия ", добави Ливая. 28-годишният Петкович, който играе за Динамо Загреб, към този момент показа Хърватия на европейското състезание преди година. 

За 29-годишния Ливая, който пази цветовете на Хайдук Сплит, това ще бъде първи огромен шампионат с националния тим. Двамата ще могат да създадат дебюта си на международно състезание в сряда в мача с Мароко. В група " F " са още тимовете на Белгия и Канада. " Усещането по отношение на европейското състезание е друго, тъй като то се организира по време на епидемията от КОВИД-19. Но международното състезание е по-голям шампионат, а и в този момент стадионите ще бъдат цялостни, тъй че всички сме доста разчувствани. 

В отбора ни има огромна конкуренция за местата измежду титулярните 11, тъй като всички играчи са доста качествени. Не желая да товаря себе си с непотребни упования. Нашата единствена цел е да играем по най-хубавия метод за Хърватия ", изясни Петкович. Ливая не тренира с останалите си съотборници в последните два дни поради травма, само че той не я дефинира като нещо съществено. " За мен е огромна чест да играя за Хърватия. Гледам да се възстановя от тази контузия и по-късно да мога да оказа помощ на отбора. Надявам се да почна да упражнявам в неделя ", приключи Ливая, който има 52 гола в 78 мача за Хайдук.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР