Нападател е бил застрелян от полицаи в Южен Лондон, след

...
Нападател е бил застрелян от полицаи в Южен Лондон, след
Коментари Харесай

Терористична атака в Лондон, нападателят е застрелян

Нападател е бил убит от служители на реда в Южен Лондон, откакто е нападнал хора с нож в региона на Стрийтъм (Streatham). Полицията дефинира нападението като " обвързвано тероризъм ", написвайки на профила си в " Туитър: " Мъж е бил убита от въоръжени чиновници. Обстоятелствата се обясняват. На този стадий се счита, че няколко индивида са били намушкани. Няма данни за потърпевши български жители, заяви външно министерство. Инцидентът е избран като обвързван с " тероризъм ".

Друг нападател извърши огледално нахлуване в белгийския град Гент, като намушка с нож минувачи по улицата. По предварителна информация един минувач е ранен в стомаха, втори - в ръката. Полицейски патрул е разкрил огън по нападателя и го е обезвредил, ранявайки го в ръката. Нападателят е арестуван, към този момент повече детайлности не се оповестяват, предава БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Полицията смята, че жертвите са определени " на инцидентен принцип ", а офанзивата е станала в Стрийтъм, тъй като там няма толкоз доста униформени по улиците.
Малко по-късно полицията заяви, че счита, че ранените с прободни рани са двама.

Би Би Си заяви, като се базира на свидетелства в обществените мрежи, че към 14 ч. локално време (16 ч. българско) са били чути три изстрела. Освен това твърди, че е имало и гонене с коли и злополука. " Чух огромен удар, до момента в който се разхождах по Стрийтъм Комън. Малко по-късно чух и втори конфликт. Две или три коли бяха се блъснали, и една от тях бе немаркирано полицейско BMW ", твърди очевидецът Адам Блейк.

" Скай нюз " пък оповестява, че ликвидираният нападател е носел нещо като жилетка с експлозиви.Районът на случая е затворен от полицията, всички магазини и заведения за публично хранене в него са затворени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР