НАП все още не приключила проверките по сигнали на гражданското

...
НАП все още не приключила проверките по сигнали на гражданското
Коментари Харесай

Не ми дръжте сметка: НАП още работи по сигнали за Барселонагейт и ЛукОйл

Национална агенция за приходите към момента не завършила инспекциите по сигнали на гражданското придвижване „ БОЕЦ “ по абсурда " Барселонагейт " и против петролната рафинерия " ЛукОйл ". Това стана ясно от думите на шефа на данъчните Румен Спецов.

Той бе запитан за свършеното от подчинената му организация от водача на БОЕЦ Георги Георгиев и екип на проверяващия уебсайт " Биволъ ". Разговорът бе на тротоара пред централата на Национална агенция за приходите, а самият Спецов не показва изключително предпочитание да дава отговор на въпроси.

Данъчният началник непрестанно повтаряше, че се работи не може да разкрива детайлности. Георгиев му подсети, че сигналът за „ Барселонагейт “ е от предишния май, което значи, че данъчните се занимават с него към този момент втора година.

" Вашият сигнал не значи, че аз мога и би трябвало да споделям всички детайлности. Не са завършили, само че се работят. Не са завършили, не че няма резултати ", съобщи Спецов.



По въпроса за " ЛукОйл " той съобщи, че това били комплицирани ревизионни производства и претендирали време. До момента била прегледана 2014 година, в този момент се работело по 2015 година

" Ма не ми дръжте сметка! Когато приключат ", обърна се Спецов към Георгиев.

Той въпреки всичко даде обещание да ревизира до къде са стигнали инспекциите.

" Това, че вие подавате сигнали напълно не значи, че ни давате нова информация ", съобщи Спецов.

Скандалът " Барселонагейт " потъна по същия метод и в прокуратурата. Преди месеци държавното обвиняване съобщи, че е получило материали от Испания, касаещи цялата инспекция. Оправданието бе, че би трябвало да се изчака превод на 219-те страници, с цел да се вземе решение дали да се образува дело. Оттогава нищо повече не е съобщавано по тематиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР