НАП ще предоставя по електронен път данните на общините и

...
НАП ще предоставя по електронен път данните на общините и
Коментари Харесай

НАП дава по електронен път на общините данни за данъците

НАП ще дава по електронен път данните на общините и на държавните органи, които дават удостоверения за дължими налози на жителите. Това оповестиха от Националната организация по приходите.

Промените са записани в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Те влизат в действие от началото на 2018 година

От данъчния орган напомнят, че в този момент над близо 100 закона и наредби изискват жители и компании да показват пред разнообразни държавни и общински органи удостоверения за съществуване или липса на отговорности, като всяка година Национална агенция за приходите издава към 400 000 такива удостоверения на хартия.

Важно е да се означи, че през ноември 2016 година Национална агенция за приходите сътвори нова електронна услуга, посредством която държавните органи могат да получат данните по електронен път, спестявайки на жителите време и разноски. От началото на годината досега съгласно чиновниците на Национална агенция за приходите услугата е употребена към 5000 пъти, като упованията са след влизането в действие на смяната в закона информацията да се обменя служебно единствено и само по електронен път.

Удостоверенията за съществуване или липса на отговорности на клиентите на банките при даването на заеми ще се декларират и получават напълно електронно. За това се споразумяха от Национална агенция за приходите и от Асоциацията на банките в България. Очаква се електронният продан сред банките и Национална агенция за приходите да стартира в околните месеци.

" Всяка смяна е за понижаване на разноските и икономисване на времето на данъкоплатците ", съобщи изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР