НАП проверява българите с имоти в Гърция и Дубай. Новите

...
НАП проверява българите с имоти в Гърция и Дубай. Новите
Коментари Харесай

НАП проверява българите с имоти в Гърция и Дубай

НАП ревизира българите с парцели в Гърция и Дубай. Новите условия за документи за договорка с парцели – нотариусите с онлайн достъп до Национална агенция за приходите. Нарастват упованията за продължение на спада на цените на жилищата в света.

Според юриста Деян Драгиев, става дума за придобиване на
имущество с недекларирани приходи.
„ Търси се дали заявените средства в тези страни дават отговор на опцията за закупуване на парцели, защото през последните години доста българи закупиха такива в Дубай и Гърция “, споделя той.

Той посочи, че достъпът на нотариусите до Национална агенция за приходите още е единствено предложение. „ Цели се да се вдигне едно равнище нагоре фискалният надзор. Не просто да се подпише декларация, в която може да се заявяват погрешни условия, само че и да се спре транзакция по договорка. Нотариусите би трябвало да се оправят със
системите за данни за налични отговорности.
Ако се откри, че избран продаван парцел има тежести, то тогава какво ще получи продавача, в случай че парите отидат за погасяване на дълга при покупката? Той ще е трансферирал един парцел против нищо. Ще се пораждат разногласия “, счита той. И добавя, че има понижения на измамите с недвижими парцели.

От своя страна Добромир Ганев от Национално съдружие „ Недвижими парцели “ уточни, че упованията са
растежът на цените на недвижимите парцели
да спадне до 5%. По думите му за 10-12 години 10 000 български жители са придобили парцели в Гърция. Само за предходната година покупко-продажбите са 242 000, като не се купуват единствено ваканционни парцели, само че за такива за носене на рентабилност посредством наем.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР