НАП.Монитор:НАП спира временно шест електронни услуги6 електронни услуги на НАП

...
НАП.Монитор:НАП спира временно шест електронни услуги6 електронни услуги на НАП
Коментари Харесай

Преглед на печата

НАП.

" Монитор ":

Национална агенция за приходите стопира краткотрайно шест електронни услуги

6 електронни услуги на Национална агенция за приходите могат да са краткотрайно недостъпни, оповестиха от организацията за приходите.

За възстановяване на осведомителната сигурност екип от специалисти изследва уязвимостта на всички електронни услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите на бизнеса и жителите. Възможно е в този развой краткотрайно да се лимитира достъпът до е-услуги. Всички е-услуги за обявление и заплащане на налози и осигурителни вноски действат обикновено.

В момента функционалността на следните услуги е лимитирана:

1. Справка за лица, неоткрити на адрес, на които се връчват документи посредством използване към досието (чл.32 ДОПК);

2. Списъци на длъжници със отговорности над 5000 лева.;

3. Тестово подаване на данни от фискални устройства към сървър на Национална агенция за приходите. Важно! Услугата в действителна среда действа без ограничавания, т.е фискалните устройства в страната подават безпроблемно данни към Национална агенция за приходите в действително време, наранена е единствено услугата за тестване;

4. Услуга за вписване на SIM карти от производителите на фискални устройства посредством интернет. Важно! Аналогична услуга съществува за производителите на касови апарати посредством мрежата на мобилните оператори и тя действа без прекъсване;

5. Възстановяване на Данък добавена стойност на данъчно задължени лица, неустановени в държавата-членка по възобновяване, само че открити в друга държава-членка на общността /VAT refund/;

6. Портал за продажби, проведени от НАП;

Ф-16.

" Сега ":

Новият дълг за закупуването на F-16 към този момент стига 700 млн. лева

Финансовият министър Владислав Горанов готви да заеме още 200 млн. лева на следващ търг за ДЦК на 29 юли.

Финансовото министерство е пласирало цялото количество препоръчани за продажба държавни скъпи бумаги на стойност 200 млн. лева на извършения в понеделник аукцион, заяви Българска национална банка. Друго известие на Българска народна банка демонстрира, че за 29 юли е очакван нов аукцион - за още 200 млн. лева

През юни МФ предложи на вътрешния пазар ДЦК на обща стойност 400 млн. лева, само че пласира единствено 300.6 млн. лева Изненадващият ход, на фона на остатък в бюджета, който надвишава 3 милиарда лв., бе пояснен с потребността от пари за еднократно заплащане по договорката за изтребителите Ф-16. Сделката към този момент бе утвърдена от Народното събрание в края на предходната седмица. С новите два аукциона действително поетият досега нов дълг на страната за финансиране на договорката с покупката на 8-те американски изтребителя ще доближи 700 млн. лева

На извършения в понеделник аукцион постигнатият средногодишен лихвен % на новия заем е 1.52%, а до присъединяване са били позволени поръчки за общо 282.730 млн. лева При предходния търг 10-годишните ДЦК бяха продадени при рекордно ниска междинна рентабилност от 0.41%, а 20-годишните - при 1.60%.

Рокади.

" 24 часа ":

ГЕРБ сменя кметовете на Русе и Видин, евентуално и на Разград

Поне още трима от кметовете на регионални градове, които са определени с поддръжката на ГЕРБ, няма да бъдат издигнати още веднъж от партията на Бойко Борисов, научи " 24 часа ".

В момента ГЕРБ имат 21 от 28-те кметове на регионални градове.

Освен обявилия към този момент отдръпването си Иван Тотев в Пловдив партията на Борисов ще снеме доверието си от кметовете на Русе Пламен Стоилов и на Видин инж. Огнян Ценков. Стоилов довършва втори мандат, Ценков е в края на първия.

На косъм бил и кметът на Разград доктор Валентин Василев, който е някогашен регионален шеф и два пъти народен представител от ГЕРБ. Преди да го разжалват дефинитивно, в централата обаче чакали реакцията на регионалната конструкция на ГЕРБ.

От партията не бързали, щели да създадат деликатен асортимент, с цел да се спрат на хора с престиж, освен с професионални качества. Шанс имали и изцяло непознати досега в политиката лица. Тези претенденти са от обичаните на водача Бойко Борисов още откогато влезе в политиката като кмет на столицата през 2005 година Тогава той заложи на нови хора и вкара като зам.-кмет в общината шефката на 73-о учебно заведение Йорданка Фандъкова.

Сега тя привършва трети мандат отпред на София. Фандъкова и сътрудниците ѝ от Бургас Димитър Николов, от Варна Иван Портних и от Стара Загора Живко Тодоров са посочени в партията като безспорните ѝ отличници в локалната власт.

Номинация.

" Дума ":

Иван Гешев е номиниран за основен прокурор

Иван Гешев бе препоръчан за нов основен прокурор на днешното изключително съвещание на Висш съдебен съвет. Номинацията му бе издигната от 11 индивида, измежду които и настоящия основен прокурор Сотир Цацаров. Реално това е цялата прокурорска гилдия, което най-вероятно значи, че друга номинация няма да има.

Oт имeтo нa пpeдлoжитeлитe Дaниeлa Maшeвa мoтивиpa издигaнето нa ĸaндидaтa ĸaтo oтгoвapящ нa изиcĸвaнияттa: виcoĸ eтичeн cтaндapт, виcoĸa пpoфecиoнaлнa ĸoмпeтeнтнocт, бoгaт пpaĸтичecĸи oпит, pъĸoвoдни aдминиcтpaтивни yмeния, изявeнa нeзaвиcимocт, вoля зa нaлaгaнe нa зaĸoннocттa.

Името на Гешев като правоприемник на Цацаров се спрягаше от дълго време. В момента той управлява Специализираната прокуратура и е зам.-главен прокурор. В последните месеци бе съвсем всеки ден пред медиите, с цел да коментира акциите на спецпрокуратурата и да дава оценки на настоящето положение на правосъдната ни система.

Висшият правосъден съвет откри процедурата по желание на нов основен прокурор на 15 юли. На първото съвещание на Висш съдебен съвет не бе препоръчана нито една кандидатура. Седемгодишният мандат на Сотир Цацаров изтича на 10 януари 2020 година

В идващите 2 съвещания на пленума ще бъдат издигани също кандидатури, а на 24 октомври би трябвало да бъде гласуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР