НАП е разбита от друг хакер в деня, в който

...
НАП е разбита от друг хакер в деня, в който
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиян Бойков обяви, че още 50 хакери са знаели паролите на НАП

 Национална агенция за приходите е разрушена от различен хакер в деня, в който Кристиян Бойков разяснява " Национална агенция за приходите си отива " - репликата, която е част от доказателствата на прокуратурата против него. Това разкри юристът му Любен Казанлиев пред bTV.

Истината е, че има изтекли данни, не отхвърли бранителят на младежа. Но не и осъществено закононарушение. Нормално е едно 20-годишно момче при повдигнати обвинявания в кибертероризъм да се опасява, разказа той положението му. Вярва обаче, че ще се потвърди неналичието на виновност, сподели още юристът му.

И разгласи, че дава ново доказателство за невинността на Кристиян.

На 14 април 2015 година участник в професионален чат се хвали, че е хакнал уеб страницата на Национална агенция за приходите. Дава потребителско име и администратор панела - пътят, по който по думите му налозите може да се поправят.

Това са към 50 индивида във въпросната чат група, всичките положителни IT експерти, в тази група си споделят по професионални проблеми, разказа юристът. Този, посочил уязвимостта на Национална агенция за приходите, не се познава с Кристиян.

Срамота, такива обикновени нелепости - това са мненията на останалите. Не могат да повярват, че се употребява " Админ/Админ " като вход, сподели разпечатка бранителят Любен Казанлиев.

Няколко часа по-късно Кристиян споделя в служебния чат " Национална агенция за приходите си отпътува ". Т.е. тази накърнимост към този момент е обществена, тя се знае в професионалните среди, оповестена е в група от 50 индивида и е обикновено да се разяснява от експертите. Вижда се имитация на Кристиян от същия този чат в изнесените " доказателства " от прокуратурата, изясни още юристът на младия хакер.

Любен Казанлиев добави, че като юрист не е задължен да каже истината, а да отбрани клиента си.

" Прокуратурата обаче е длъжна да събира доказателства и за непорочност, няма право да манипулира доказателства, с цел да упреква. Не ни извикаха, когато са декриптирали компютъра, не знаем какъв брой е правилно всичко, което в този момент се изнася ", разяснява Казанлиев.

При свидетелските показания пък ставало дума за някогашни чиновници на ТАД груп - единият уволнен, другият работи за конкуренция, не мога на този стадий да съм уверен в тяхната обективност, съобщи още бранителят.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР