НАП беше обект на злонамерено източване на информация, което е

...
НАП беше обект на злонамерено източване на информация, което е
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ: БСП се опитаха да хакнат проблема с източването на данни от НАП

НАП беше обект на злонамерено източване на информация, което е закононарушение. За страдание, в последно време доста огромни компании и страни са наранени от тази злонамерена наклонност. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия Александър Иванов, народен представител от ГЕРБ и член на новосъздадената краткотрайна комисия в Народното събрание, която има за цел да проверява хакерската офанзива против Националната организация за приходите.

Другата седмица комисията стартира работа с чуване на способените институции, с цел да забележим какви ограничения са подхванати незабавно след открития проблем, заяви Иванов. Той посочи, че до три месеца работата на комисията би трябвало да завърши.

Управляващите не се изправиха да защитят правата на жителите, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Лало Кирилов. Може би има някакво опрощение, в случай че ГЕРБ са на власт от една година, само че те ръководят от 10 години, уточни социалистът.

Александър Иванов означи, че единствено 189 български жители са със наранена сензитивна информация вследствие на хакерската офанзива против приходната организация.

Няма потребност българските жители да си сменят персоналните карти, няма по какъв начин да се трансферира имущество и коли и да се подписват заеми от тяхно име, без самите те да са там. Трябва да успокоим българските жители и да призовем Българска социалистическа партия да не употребяват обстановката за политически цели. Те се пробваха да хакнат и да яхнат този проблем, акцентира депутатът от ГЕРБ.

Отговорните за приключването институции настояват, че надали не няма проблем. Ясно е, че не можем да се успокоим с тази сензитивна информация, която изтече, разяснява Лало Кирилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР