Наоми Осака и Серина Уилямс имат общо 30 мача помежду

...
Наоми Осака и Серина Уилямс имат общо 30 мача помежду
Коментари Харесай

Осака продължава да е най-скъпоплатения атлет при дамите


Наоми Осака и Серина Уилямс имат общо 30 мача между тях през 2022, като американката се завърна за лебедова ария в Съединени американски щати, а японката си взе дълги почивки и бе унизена от травми. Въпреки това за поредна година те са най-скъпоплатените спортисти при дамите – освен в тениса, а напълно в света на спорта.

Според изследване на Sportico от май Осака е спечелила впечатляващите 53.2 милиона $ от 31 май 2021 до същата дата през 2022, а Уилямс – 35.3 милиона. Те са и единствените две дами в топ 100.

Наоми пое надзор над бизнеса си, откривайки лична организация, Evolve, дружно с сътрудника си:

„ През цялата си кариера върша нещата по личен метод, даже когато хората ми споделят, че не се чака това от мен или всекидневно това не е методът, “ разяснява тя пред медията. „ Evolve е естествената последваща крачка от развиването ми като спортист и бизнес дама и е още един метод да продължа да бъда себе си. “

Осака последва стъпките на други огромни спортни звезди като Роджър Федерер, Леброн Джеймс и Кевин Дюрант, които също напуснаха огромни организации, с цел да основат своя. Но е първата жена, която го прави.

Това ѝ дава независимост да изготвя покупко-продажби по методите, които желае, и да страни от нормалните структури на огромните организации. Залага на партньорства, в които може да вкара и личен капитал – Hyperice, Sweetgreen, Modern Health, FTX и Autograph са образец за това.

Междувременно Серина приключи (макар и по-късно да бе безапелационна, че възможностите да се завърне са големи) кариерата си в професионалния тенис с вълнуващо присъединяване на US Open и есе във Vogue. От първия си мач до през днешния ден тя е спечелила над 450 милиона $ на и отвън корта.

Миналата година топ 5 при най-скъпоплатените дами в спорта съдържаше четири тенисистки и лекоатлетката Симон Байлс. През актуалната в топ 3 още веднъж господства тениса, като Ема Радукану се придвижи до третата позиция с 23 милиона $, само че измежду първите пет с изключение на Байлс (9 благ.) влиза и Айлийн Гу – фрийстайл-скиорката, родена в Сан Франциско, само че състезаваща се за Китай, се трансформира в неофициалното лице на Олимпийските игри в Пекин. През 2022 е проработила 23.1 милиона $.

В топ 10 има още четири тенисистки – Ига Швьонтек, Коко Гоф, Ашли Барти и Лейла Фернандес.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР