Наоми Осака е новата шампионка на първия за годината турнир

...
Наоми Осака е новата шампионка на първия за годината турнир
Коментари Харесай

Втората е факт! Осака пречупи Квитова на финала в Мелбърн

Наоми Осака е новата шампионка на първия за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия по тенис!

Японката победи мъчно със 7:6, 5:7, 6:4 чехкинята Петра Квитова в решителния мач. За Осака това е втора купа от Големия шлем, откакто през 2018 година победи на Откритото състезание на Съединени американски щати, побеждавайки Серина Уилямс. Успехът ще изкачи японката до първата позиция в международната класация от идната седмица.

Снимка: Reuters

За благополучие на феновете в Мелбърн, двете тенисистки, които за първи път се изправяха една против друга, предложиха голям брой обрати и замяна на психическо преимущество. Първата част мина без пробив и сякаш съперничките се разучаваха на корта. В последна сметка Осака съумя да измъкне частта в своя изгода след 7:6.

Успехът първоначално даде убеденост на японката. Въпреки че Квитова осъществя пробив още в първия гейм, тя се срина в идващите и Осака съумя да изравни и поведе. Бъдещата шампионка даже дръпна напред с 5:3 и получи опция да осъществя 3 мачбола. Чехкинята обаче направи немислимото - избави се от сложната обстановка и изравни геймовете след 7:5 и страхотна серия.

Квитова обаче не съумя да се възползва от психическото си преимущество. Двете взеха първите си подавания, а по-късно Осака проби за 3:1. Чехкинята се противопоставяше на своята противничка, само че не задоволително. Така след 6:4 японката победи за първи път и в първия си край на Откритото състезание по тенис на Австралия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР