Нанков: 17 съоръжения по магистралите Тракия“ и Хемус“ са в

...
Нанков: 17 съоръжения по магистралите Тракия“ и Хемус“ са в
Коментари Харесай

Нанков: 17 съоръжения по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ са в лошо състояние

Нанков: 17 уреди по автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “ са в неприятно положение
17 уреди по Автомагистрала „ Тракия “ и Автомагистрала „ Хемус “ са в неприятно експлоатационно положение.

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нанков оповести резултатите от инспекцията на мостовите уреди от пътната инфраструктура в България, която министър председателят Борисов разпореди след нещастието с падналия виадукт край италианския град Генуа, при която починаха доста хора.

„ Миналата година ремонтирахме 7 уреди по двете автомагистрали, а тази година, от тези 17 уреди, понастоящем ремонтираме 5 “, посочи районният министър. Според Нанков ресурсът за ремонтирането на тези уреди е над 130 млн. лв.. „ Разбира се ще създадем нужната организация на придвижването “, посочи той.

Нанков прикани водачите да бъдат търпели преминавайки през сектори, на които текат ремонтни действия, тъй като това се прави в името на тяхната сигурност. „ Не би трябвало да чертаем апокалиптични картини. Поддържани са в съответни градивни и експлоатационни характерности, в не неприятно положение, само че експлоатационният им период от 40-45 години е на път на изтече. Ако тази и идната година не правим тези планови поправки, ни грози заплахата след 3-4 години да затворим в някои сектори и двете автомагистрали “, добави още Николай Нанков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР