Нанесените щети на републиканската пътна инфраструктура след поройните валежи през

...
Нанесените щети на републиканската пътна инфраструктура след поройните валежи през
Коментари Харесай

За над 2 млн. лв. са щетите по пътната инфраструктура след пороите

Нанесените вреди на републиканската пътна инфраструктура след поройните превалявания през предходната седмица са за над 2 млн. лв. . Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в Димитровград, съобщи БНР.
Там беше направена първата копка на пътя Чирпан – Симеоновград, където със средства от Оперативната стратегия " Региони в напредък " ще се рехабилитират над 50 км от третокласния път.
Нанков посочи, че средства ще се търсят или от бюджета – през спешна стратегия: " Колкото и да ни е тежко, в случай че може и с европейски средства, както и в тази ситуация в Камено. Щетите по републиканските пътища в този момент са, и в спешен режим с дребни изключения, са преодолени. Имаме да се прави доста общинска инфраструктура. Ние би трябвало да наблегнем от тук нататък на предварителната защита. Всеки лев, вложен в предварителна защита, ни икономисва най-малко 10 ".
По думите на Нанков пътищата, за които се вършат митинги, няма да бъдат ремонтирани . " Не желая да влизам в генезиса на подбудите за някои митинги, тъй като имат и политически темперамент ", уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР