Нанесените атаки с различни видове дронове, включително подводни, показаха, че

...
Нанесените атаки с различни видове дронове, включително подводни, показаха, че
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Черно море се превръща в активна военна зона

Нанесените офанзиви с разнообразни типове дронове, в това число подводни, демонстрираха, че Севастопол, Крим и въобще районът на Черно море се трансформира в дейна зона на бойни дейности, което би трябвало доста да ни тормози.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria Димитър Гърдев – специалист по интернационалните връзки, посланик и ръководител на Комисията по външна политика в 46-ото Народно заседание.

Според Гърдев задачата на Путин е задушване на Украйна посредством обсада на морските ѝ пътища, през които страната с изключение на да изнася зърно, може да получава и военна помощ.
Войната минава в нов етап, който е ориентиран главно към цивилната инфраструктура и се гонят напълно разнообразни задания... оставянето на Украйна в мрак и в мраз.
Той дефинира опита на Русия да блокира Черно море за украински плавателни съдове като различен отрицателен и повишаващ риска детайл от тази война.

По думите на Гърдев украинската контраатака е била тактически триумф на бойното поле, само че стратегически в медийното пространство.

Дипломатът чака мъртвило на военните дейности през зимата и акцентира, че идните този месец частични избори в Съединени американски щати ще окажат въздействие за по-нататъшното развиване на войната.

Гърдев уточни, че мобилизацията в Русия не беше посрещната еднопосочно и разкри проблемите, които имат военните командатури и неуредиците в съветското военно командване.

Чисто в медиен проект беше разгласен край, само че това законодателство дава опция за още една такава или поредност от още дребни по-малки по мащаб мобилизации, счита българският посланик.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР