Намушкване в гръб. Облято с кръв такси. Операция в „Пирогов“

...
Намушкване в гръб. Облято с кръв такси. Операция в „Пирогов“
Коментари Харесай

Златен шанс за Багата при неговия дебют в UFC

Намушкване в тил. Облято с кръв такси. Операция в „ Пирогов “ Два месеца в кома. Завръщане на бял свят с тип на зомби.
Шест години след нелепия случай в бар домби Благой Иванов – Багата, извърши фантазията на всеки ММА войник. Той подписа контракт с най-престижната организация в света на Смесените бойни изкуства UFC.

Малцина са били избраниците, които са получили непосредствено място в главния мач на галавечер при своя дебют за империята на Дейна Уайт. Иванов ще има опция да покаже несломимия си дух в осмоъгълника тази нощ в Бойси, Айдахо (САЩ) против един от най-зрелищните бойци на планетата Жуниор дос Сантос – Циганина (Браз).

5-рундовата борба притегли вниманието на всички експерти, които също бяха сюрпризиран от ударното начало, което беше предопределено за Багата в UFC. 30-годишният българин е наясно, че успеха ще отвори вратата за влизане в Топ 5 на ранглистата в тежка категория. Оттам до купата има една или две крачки.

Кариерата на родения в Сандански джудист се разви чудесно. Той ще влезе в осмоъгълника с впечатляващ актив от 16 победи (6 с нокаут и 6 със събмишън) и една единствена загуба от руснака Александър Волков. Багата направи име в конкурентната верига „ Белатор “, а по-късно завоюва купата на Световната лига на бойците в тежка категория, като направи четири отбрани.

За последно българина се изправи против различен бразилец – Кайо Аленкар, който е и спаринг сътрудник на Дос Сантос в отбора на Американ Топ Тийм. Тогава Багата имаше проблеми с коляното, което оперира при започване на годината. Менискусът още веднъж сътвори проблеми по време на подготвителния лагер за мача с Дос Сантос, само че по думите на Иванов към този момент всичко е наред.

Със своя противоположен гард и извънредно мощна левачка някогашният международен първенец по бойно самбо ще се опита да откри брадичката на Циганина. От интервютата на Багата стана ясно, че той ще търси клинчове и пердах от близка отдалеченост.

Иванов имаше прелестна опция да тренира с най-големия противник на бразилеца – Кейн Веласкес, който на два пъти го е побеждавал. В последните седмици геният се готвеше с новия първенец на UFC Даниел Кормие и с един от най-хубавите ММА експерти Хавиер Мендес.

Дос Сантос (18 победи, 12 с нокаут, 2 със събмишън и 2 загуби) се завръща в осмоъгълника след 14 месечна пауза. Тя беше наложена поради позитивна допинг проба за допинг. Последвалото следствие не потвърди, че бразилецът съзнателно е взел неразрешен диуретик, с цел да усъвършенства своето показване. Въпреки това неговата кариера беше забавена, а самият той няма самообладание още веднъж да усети стените на клетката към себе си.

Бразилецът влезе с гръм и тропот в UFC. Той завоюва купата на организацията с впечатляващ нокаут единствено за минута против Кейн Веласкес в техния първи мач. Последваха две загуби от американеца, а по-късно и провали с нокаут от Алистър Овърийм и Стипе Миочич.

Циганина е извънредно рисков със своите светкавични юмруци, боксови комбинации и придвижване. Неговото ръстово преимущество от 13 сантиметра евентуално ще наложи и тактиката за мача – пердах от далечна отдалеченост и очакване на контраофанзива. Дос Сантос ще има преимущество и във връзка с опита в 25-минутни мачове за купа. Той е изиграл три такива против елитна конкуренция, до момента в който Багата има единствено един.



Букмейкърите дефинираха българина за новобранец в тази среща, само че това въобще не го тормози. Иванов показва забележително успокоение по време на медийните събития и религия в своите умения.

Багата е четвъртият българин, който стъпва в осмоъгълника на UFC. Последният беше Станислав Недков. До момента Стъки е единственият войник, който е записвал победа в най-популярната ММА верига.
 Багата лек новобранец против Дос Сантош
Шоуто, което ще бъде излъчено директно по Макс Спорт 2 в ранните часове на неделя, се чака с голям интерес в Съединени американски щати след страхотния триумф на Даниел Кормие против Стипе Миочич и възможното завръщане на Брок Леснар в организацията. Успехът ще подсигурява блестящо бъдеще, само че даже и при проваляне Багата остава в положителни изходни позиции за сериозна кариера в UFC.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР