Намиращият се в затвора руски опозиционен политик Алексей Навални каза

...
Намиращият се в затвора руски опозиционен политик Алексей Навални каза
Коментари Харесай

Навални: Властите използват затвора, за да съсипят здравето ми

Намиращият се в пандиза съветски опозиционен политик Алексей Навални сподели в понеделник, че страда от влошаващи се болки в гърба поради дългите интервали в изолираност , които съгласно него са част от умишлена тактика на управляващите да съсипят здравето му, цитира думите му Ройтерс.

В обява в " Туитър " той също се оплака, че е бил инжектиран с незнайни медикаменти .

" Вижте по какъв начин работи системата, когато не Ви е разрешено да биете човек, само че вашето управление Ви е наредило да го нараните неприятно ", се споделя в обявата му в " Туитър ".

" Например имам проблем с гръбначния дирек. Ясно е какво би трябвало да направи човек, с цел да утежни казуса: да ме държи имобилен колкото е допустимо повече ", сподели 46-годишният Навални, който съумява да разгласява в обществените медии посредством своите юристи и сподвижници.

" Ако пандизите човек в наказателна килия, където той може да стои или да седи на желязна табуретка по 16 часа дневно , след месец в такива условия даже здрав човек безспорно ще получи болки в гърба.Аз прекарах по този начин последните 3 месеца. Естествено, гърбът ме боли доста. "

Навални сподели, че е изискал от месец и половина да го посети доктор. Когато най-сетне е пристигнал доктор, сподели той, тя го е прегледала единствено за пет минути и отказала да му каже диагнозата или какво му предписва.

Той сподели, че по-късно са му били сложени инжекции. Когато е попитал какво съдържат, са му дали отговор: " Инжектираме каквото е предписал лекарят. Витамин B да вземем за пример. "

Инжекциите не оказват помощ, сподели той, " и като цяло се усещам малко неловко да ми инжектират непознато лекарство ".

Ройтерс изиска коментар от Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН), отговаряща за наказателната колония източно от Москва, където е държан Навални, само че не е получен отговор.

Навални е най-отявленият вътрешен критик на президента Владимир Путин и гневен съперник на войната в Украйна.

Задържането на Навални и репресиите против протестиращите провокираха отвращение на Запад. 44-годишният опозиционер бе упрекнат в нарушение на изискванията на условна присъда от 2014 година за заграбване на средства и може да бъде вкаран в пандиза за две години и половина. Навални беше в средата на януари, откакто отлетя назад за Русия от Германия, където се възстановяваше от . Той хвърля виновността за покушението с бойното отровно вещество " новичок " върху Путин и специфичната работа ФСБ.

Сега той излежава присъди от общо 11 и половина години по разнообразни обвинявания, в това число машинация и пренебрежение към съда. Навални, неговите съдружници и западни държавни управления и правозащитни групи споделят, че той е станал жертва на скалъпени обвинявания, целящи да " му затворят устата ".
 Навални съди пандиза си, не му давал зимни ботуши
Навални съди пандиза си, не му давал зимни ботуши

Така не може да излиза въобще отвън постройката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР