Намиращият се в страхотна форма национален тим на Испания, преклони

...
Намиращият се в страхотна форма национален тим на Испания, преклони
Коментари Харесай

31 години по-късно: Англия отново триумфира на испанска земя

Намиращият се в страхотна форма народен отбор на Испания, преклони глава във допустимо най-неподходящия миг. Селекцията на Лучо Енрике получи непредвиден пестник от полуфиналиста на последния Мондиал - Англия, падайки с 2:3 посред стадион " Бенито Вилямарин " в Севиля. Големият конфликт бе част от новосформирния шампионат Лига на нациите.

Тази вечер иберийците станаха жертва на директния футбол, подбуден от техния конкурент, обезпечил си триумфа още до паузата. По това време резултатът към този момент бе 0:3 след отлични контраатаки приключени от Рахийм Стърлинг (2) и Маркъс Рашфорд. Испания опита да се върне в мача през второто полувреме, като Пако Алкасер понижи изоставането с гол още в 58-ата минута. Драмата бе жива до последния вероятен миг, но попадението на Серхио Рамос надълбоко в добавеното време, по този начин и не оказа помощ за освен това от малко " по-приемливата " загуба.

 Снимка 383806
Източник:

Така Англия завоюва на испанска земя за първи път от 1987 година, като тогава громи с 4:2, с четири попадения на Гари Линекер.

По този метод и двата отбора, както и този на Хърватия, резервираха своите шансове за присъединяване във финалната четворка в Дивизия " А ".

 Испания - Англия 2:3 (Развой на срещата по минути) онлайн
Испания - Англия 2:3 (Развой на срещата по минути)

Страхотен конфликт в Севиля

Малко преди първия съдийски сигнал, атмосферата на стадиона в Севиля се нагорещи, откакто химнът на гостите бе грубо освиркан. Една от аргументите за това бе " геройството " на британските почитатели от вчерашната вечер, които изпочупиха един от най-красивите градове в региона Андалусия.

" Ла Фурия " не изгуби никакво време и мигновено стартира да нападна своя прославен противник. Още в 3-ата минута отлична композиция сред Аспас и Джони Кастро приключи с опит за изстрел на последния, който бе блокиран от британски защитник. Проблемите за " Трите лъва " продължиха и при последвалите два корнера, когато Тиаго и Маркос Алонсо се разминаха с попаденията. При удара на втория, Джордан Пикфорд някак си избави с... глава.

 Снимка 383805
Източник:

И до момента в който испанците владееха повече топката, то директният футбол на Англия им спомогна изненадващо да поведат в резултата. Маркъс Рашфорд се възползва от прекомерно изнесената защита на иберийците и с пас по конец изведе самичък против вратаря Рахийм Стърлинг. Звездата на Ман Сити пък приключи изрично с мощен шут в горния десен ъгъл.

Макар и от никаква обстановка, момчетата на Лучо Енрике бяха покрай изравняването в 21-ата минута. Тиаго Алкантара центрира мощно от директен свободен удар, като острият му пас затрудни съществено стража на Англия. Пикфорд по този начин и не улови подлата топка, само че попадение в мрежата му не падна.

За смут на испанците, страхотната британска успеваемост продължи, като с втората си сериозна офанзивата, " поданиците на Кралицата " удвоиха своята преднина. Хари Кейн се пребори за един пас на Пикфорд, макар че бе притиснат от Начо и Рамос. Явно това бе проектът на нападателя, който увлече своите противници и хитро изведе на стрелкова позиция Маркъс Рашфорд. Младата звезда пък не чака втора покана и с компактен изстрел не остави късмет на съотборника си в Манчестър Юнайтед - Давид Де Хеа.

 Снимка 383804
Източник:

Случилото се до този миг скова в допълнение домакините, които бяха изпаднали в цялостен амок. Срещу тях пък бе футболната лирика на англичаните, която се прояви за трети път в 37-ата минута. Севилската аудитория трябваше да види нова съвършена офанзива на островитяните, при която Рос Баркли центрира акуратно за непокрития Хари Кейн. Капитанът пък стремително комбинира със Стърлинг, който на празна врата повиши до класиката.

Испания трябваше да се бори за своята чест и стартира повече от окуражено втората част. Асенсио можеше да върне един гол, откакто получи подаване в полето и след бързо завъртане насочи рисков изстрел. Топката се отклони в крайници на Джо Гомес и единствено това избави гостите от несъмнено попадение в мрежата им.

 Снимка 383803
Източник:

Веднага след появяването си на терена, Пако Алкасер мигновено свърши своята работа, бележейки съживяващо попадение. Нападателят на Борусия (Дортмунд) се пласира добре при центриране на Асенсио от корнер и майсторски с глава преодоля Пикфорд.

На " Бенито Вилямарин " стана горещо в 64-ата минута, когато даже селекционерът на Испания - Луис Енрике бе уловен от камерите да скандира " Fu*k off ", по адрес на основния арбитър Жимон Марчиняк. Всичко стартира с една безумна неточност на Джордан Пикфорд, който не отигра качествено една върната топка към него и след момент я загуби от Родриго Морено. Посраменият вратар опита да поправи грешката си със мълниеносен шпагат, който пък накара всички в " алено " да изискат дузпа в своя изгода. Отказът на рефера пък отприщи много нерви сред двете национални гарнитури.

В идващите минути основно настоящо лице още веднъж бе Пако Алкасер. Играчът с №9 насочи два изстрела към английската врата, само че на мястото си бе Пикфорд.

 Снимка 383796
Източник:

Времето течеше непреклонно, само че Испания не се предаваше. Надежди на " фуриите " даваше и сериозното добавено време, което беше над 7 минути. В последната допустима от тях, Маркос Алонсо удари гредата, а единствено момент по-късно, Серхио Рамос вкара за 2:3. За негово страдание, съдията Марчиняк въобще не остави да има още малко игрово време, а незабавно свири сигнала за завършек на мача.

В идващия кръг от Лига на нациите, който ще бъде на 15 ноември, Испания гостува на Хърватия. Англия пък приема " шахматистите " три дни по-късно на " Уембли ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР