Намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков се закани на

...
Намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков се закани на
Коментари Харесай

Божков се закани на Борисов и Горанов с ключов свидетел

Намиращият се в Дубай предприемач Васил Божков се закани на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов със очевидец, " който не могат да накарат да замълчи ".

" Страхът на ръководещата хунта расте. Б.М.Б. и В.И.Г. употребяват предания си " инструмент ", с цел да се опитат да „ заличат “ очевидците на закононарушенията им. Подхвърляне на подправени доказателства, вменяване на несъществуващи обвързаности и тормоз над почтени хора и фамилии им са познатите им способи за напън и всяване на боязън. ", написа упрекнатият от прокуратурата в 18 закононарушения Божков.

" Не могат да заглушат обстоятелствата. Скоро ще покажа очевидец, който не могат да накарат да замълчи. Краят на терора е близо. ", прибавя той.

Божков явно има поради и петъчната акция на прокуратура, при която бяха задържани двама от най-близките му хора, в това число и юрист и началник на защитата. Още в петък той твърдеше, че се подмятат и фалшифицират доказателства. Два дни по-късно прокуратурата разгласи, че при претърсванията са намерили фотоси на прокурори, които се занимават с делата на Божков, както и на членове на техните фамилии.

Божков не прецизира и защо тъкмо приказва, когато загатва въпросния основен очевидец. Той обаче на няколко пъти излезе с изказвания, че е давал пари на ръководещите като Такса Спокойствие. Бизнесменът сподели извлечения от теглени от него милиони от персоналните му сметки, за които твърди, че са парите за въпросната такса. Той сподели и комикса, а след това и скица, която назовава " История на рекета ", в които се описват известни обстоятелства за измененията в законите за хазарта, които директно облагодетелстват неговите компании. 

Дни по-късно се появи негов сигнал до прокуратурата, в който той твърди, че разполага с доказателства, че е давал на финансовия министър Владислав Горанов и на премиера Бойко Борисов над 60 млн. лева Веднага откакто се появиха неговите изказвания, министър председателят Бойко Борисов ги отхвърли, закле се, че не е получавал и стотинка от него и единственото, което е взел е една пура. Горанов също отхвърли и разгласи, че е извънредно време Божков да вади всичко, което има, с цел да се свършва с този панаир.

До момента прокуратурата е повдигнала 18 обвинявания против Васил Божков. Сред тях са управление на проведена незаконна група, насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице, подбуждане към закононарушение по работа,търговия с въздействие, държане и отчуждаване на културни полезности, които не са регистрирани по съответния ред и така нататък Само преди дни прокуратурата го упрекна и като уредник на група за убийства и насила. Той получи задочно и обвинявания като гарант на 4 съответни убийства, измежду които на брачна половинка на Весела Лечева Манол Велев и на представителя на
хазартна компания Йордан Динов.

Самият предприемач бе арестуван в Дубай и българските управляващи желаеха неговото изгонване. До момента обаче няма решение на управляващите в ОАЕ за негово връщане. 

Почти всеки ден предприемачът написа постове във Facebook, с които нападна властта в България. Той пусна свои смс-и с финансовия министър Владислав Горанов, както ипаметна бележка за сделките си със притежателя на Нова тв и " Лудогорец " Кирил Домусчиев.

Дни по-късно разгласи, че някой се пробва да продаде негов ритон, който бил конфискуван от прокуратурата. 

В изявление за Би Ти Ви той назова ръководството в България хунта, а в пост във Facebook се закани да съди всички, които репресират негови близки, другари и сътрудници

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР