Намиращият се в чужбина президент на Нове холдинг Васил Божков

...
Намиращият се в чужбина президент на Нове холдинг Васил Божков
Коментари Харесай

Държавата срещу Васил Божков: Ден трети

Намиращият се в чужбина президент на " Нове холдинг " Васил Божков разгласи в петък, че с дейностите си против него прокуратурата погазва законите и работи в стила на нацистка Германия или комунистическия режим в Съюз на съветските социалистически републики. Това бе последното му изказване пред медиите преди да заяви, че стопира с изявите си за неопределен срок. И още веднъж даде да се разбере, че няма желание да се върне в България и не назованата страна, в която обитава.

Прокуратурата пък размаха пръст на медиите, недоволна от отразяването на дейностите по изземането на картини и антични предмети от скъпата частна сбирка на Божков. След скандалния опит изземването на артефактите да стане в чували и кашони, което хората от фондация " Тракия " не са разрешили, управляващите оповестиха в петък, че това занапред ще бъде сторено от 9 научни служащи, които са ангажирани с пакетирането и превозването на културните полезности.

Съобщението, че Васил Божков стопира с обществените изяви, пристигна няколко часа след следващото му присъединяване по малкия екран. В последните дни Божков стана извънредно сладкодумен пред медиите, откакто години наред съвсем не даваше изявленията. Този път той се включи по телефона в утринния блок на бТВ, с цел да дава отговор на офанзивите по негов адрес, казани от дългогодишния му бизнес сътрудник Цветомир Найденов, с който към този момент са в разкол.

Найденов нарочи Божков за сериен изнасилвач. Съсобственикът в компанията " Ефбет " твърди още, че съдружникът му го е заплашвал с ликвидиране и е корумпирал Комисията по хазарта.

В момента Найденов е измежду главните очевидци на прокуратурата против Божков, против който прокуратурата повдигна 7 обвинявания, в това число за началник на проведена незаконна група.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР