Намиращите се в престой Мирослава Иванова и Галя Щърбева вече

...
Намиращите се в престой Мирослава Иванова и Галя Щърбева вече
Коментари Харесай

Нова телевизия съкрати поредна група журналисти

Намиращите се в " престой " Мирослава Иванова и Галя Щърбева към този момент са вън от медията

Нова телевизия е съкратила публицистите, които преди седмици бяха сякаш краткотрайно свалени от екран и извадени от екипите на предаванията си. Доскорошната водеща на съботния утринен блок " Събуди се " Мирослава Иванова (на снимката) е удостоверила пред " Свободна Европа ", че към този момент е уволнена и сега е безработна. Същото се е случило и с репортера в същата графа Галя Щърбева.

В средата на април стана ясно, че управлението на Нова телевизия е отстранило Иванова, като дружно с нея са освободени Щърбева и още един от репортерите в " Събуди се " - Мария Йотова. Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също стопира да извършва отговорностите си. Свален от екран е и репортерът Живко Константинов. Шефовете обяснили дейностите си с рецесията след въвеждането на изключителното състояние. Според шефа на Нова телевизия Ива Стоянова обаче изброените публицисти не са уволнени, а са единствено " в престой ", защото новите правила, гласувани за времето на изключителното състояние, разрешават това. " Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава опция да ги сложим в престой за 15 дни. Ще забележим какви варианти ще имаме по-нататък след рецесията ", стимулира се тогава Стоянова.

След въвеждането на изключителното състояние в Кодекса на труда бе въведен член, който дава опция чиновници да бъдат " сложени в 15 дневен престой ", след което работодателят може да реши дали да ги редуцира. Любопитното е, че съкращаването на публицистите от Нова телевизия се случва в последните дни на изключителното състояние.

Това е следващата вълна от водещи, кореспонденти и чиновници в Нова телевизия, които са уволнени или са принудени да изоставен. След като през април м.г. медийната група бе закупена от предприемачите Кирил и Георги Домусчиеви, отпред на нея застанаха фрагменти на близкия до депутата Делян Пеевски Канал 3. Сред тях са Миляна Велева, която бе назначена за началник на новините на Нова, и упоменатата Ива Стоянова, която стана шеф на цялата компания. По документи Стоянова се води притежател на Канал 3. След идването на първия и на втория кадър на Канал 2 стартира масирана чистка на известни лица като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. В началото на тази година пък Нова бе напусната от водещата Лора Крумова и от режисьора Валдес Радев, станал прочут в обществените мрежи със серия шаржове на властта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР