Намиращи се в регион, белязан от несигурност и рискови начинания,

...
Намиращи се в регион, белязан от несигурност и рискови начинания,
Коментари Харесай

Гърция, Израел и Кипър + САЩ си правят мрежа за стабилност

Намиращи се в район, белязан от неустановеност и рискови инициативи, и на фона на необятното безпокойствие, провокирано от нахлуването на Турция в Сирия, Гърция, Кипър и Израел, построяват мрежа за непоклатимост. Проектът е предопределен да обслужва техните лични ползи, само че в това време обслужва тези на Европа и Съединени американски щати, написа " Катимерини ", представен от БГНЕС.
Ето три демократични страни, всяка със свои сравнителни преимущества, които през последните 10 години поставиха систематични старания на двустранно и тристранно равнище за основаване на система от взаимноизгодно съдействие в необятен набор от действия.
Осъществяват се или се разискват огромен брой проекти - от шерването на разузнаването и ноу-хау и провеждането на взаимни военни учения до потреблението на безпилотни летателни апарати (БПЛА), даже спътници и енергийното съдействие.
Междувременно се отварят нови благоприятни условия в стопанската система и търговията. Гърция и Кипър съставляват естествения портал за Израел към европейските пазари.
Енергията е основна във всичко това. На дневен ред са няколко плана, в това число построяването на тръбопровода EastMed, прехвърлянето на полутечен природен газ от превозвачи на полутечен природен газ и подводния електрически кабел. Гръцка компания, която бързо навлезе на израелския пазар, развива забележителна част от енергийните запаси на Израел.
В същото време Израел желае Гърция да взе участие в районна транспортна мрежа, свързваща пристанище Пирея с тези на Хайфа и Ашдод.
Гърция, Кипър и Израел са близки съдружници на Съединени американски щати и правят оценка присъединяване на Вашингтон в съществуващата тристранна скица (под формата на 3+1). Те въпреки всичко схващат, че вземането на решения в Белия дом не вдъхва огромна сигурност.
В светлината на това те преследват личните си ефикасни способи за съдействие за облекчаване на техните характерни потребности в региона на сигурността и защитата. Въпросът беше преразгледан неотдавна в Атина от външните министри на двете страни Никос Дендиас и Израел Кац, както и техните началници на въоръжените сили Христос Христодулу и Авив Кочави, които се срещнаха в Йерусалим.
Двете страни, както и Кипър, виждат, че тяхното многостранно стратегическо съдействие носи добавена стойност на районния им статус. Те имат всички аргументи да желаят да задълбочат това съдействие със или без поддръжката на трети страни.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР