Намиращата се на посещение в Москва австрийска министъка на външните

...
Намиращата се на посещение в Москва австрийска министъка на външните
Коментари Харесай

Австрийската външна министърка се е срещнала с Путин

Намиращата се на посещаване в Москва австрийска министъка на външните работи Карин Кнайсъл през днешния ден се е срещнала с президента на Русия Владимир Путин, оповестяват медии в Австрия.

До последния миг срещата е била държана в загадка както от австрийска, по този начин и от съветска страна. По информация на австрийската информационна организация АПА даже публицистите не са били известени за тази част от програмата на министърката. След срещата Кнайсъл е декларирала пред съпътстващите я австрийски публицисти, че двамата събеседници са разискали световнополитическото състояние в продължение на час и половина. "Просто доста прекрасен диалог ", е обобщила Кнайсъл. Много удовлетворена министърката е останала и от диалога си със своя сътрудник Сергей Лавров, с който е разменила мнение по значими политически въпроси и е пледирала за връщане към политически разговор с Русия.

Както оповестява електронното издание на вестник "Оберйостерайхише нахрихтен " тематика на диалог в Москва са били и патките на външната министърка на Австрия, които тя отглежда в стопанството си. Изданието написа, базирайки се на известния московски публицист Алексей Венедиктов, че пернатите са кръстени Джаред и Иванка. Когато в Москва станало дума за патките, Кнайсъл била доста сюрпризирана от информираността на Венедиков за тях и е коригирала единствено един подробност, а точно, че пернатите се споделят в действителност Доналд и Иванка. Тя е прецизирала и, че кокошарникът им е наименуван Вашингтон.

Австрийската министърка на външните работи има икономически двор с патки, кокошки, магарета, кучета и други домашни животни и сама се грижи всекидневно за своето стопанство. Кнайсъл е декларирала пред публицистите в Москва, че обича патки, само че за имената им не е говорила пред доста хора. Информиран за това е бил американският дипломат във Виена Тревор Д. Трайна: "Поканих го през есента и му демонстрирах патките. Тогава синът му сподели: "Татко, ти приличаш на тях ", е разказала австрийската министърка, представена от австрийския вестник, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР