Намирането на възможни алтернативи на руския газ ще бъде предизвикателство

...
Намирането на възможни алтернативи на руския газ ще бъде предизвикателство
Коментари Харесай

Exxon Mobil: Намирането на алтернативи за руския газ през зимата ще бъде предизвикателство

Намирането на вероятни други възможности на съветския газ ще бъде " предизвикателство " за европейските страни през идната зима, разяснява вицепрезидентът на Exxon Mobil Питър Кларк, по време на интернационалната енергийна конференция CERAWeek в Хюстън (САЩ), оповестиха интернационалните медии. По думите му, новият терминал за полутечен природен газ GoldenPass, посредством който ExxonMobil ще доставя газ от Съединени американски щати, ще помогне да се заменят доставките на съветски газ.

Терминалът GoldenPass е взаимен план сред Qatar Energy (70%) и ExxonMobil (30%) и строителството му стартира през 2019 година Той е едно от най-големите уреди за полутечен природен газ в света, с общ потенциал от над 18 млн. тона полутечен природен газ годишно. През април 2022 година Министерството на енергетиката на Съединени американски щати утвърди разширението на взаимното дружество Golden Pass. Чрез този терминал QatarEnergy ще доставя газ, включително и на Германия.

Освен това, Съединени американски щати възнамеряват да усилят доставките на газ за Европа посредством терминала Magnolia LNG, благосъстоятелност на Glenfarne Group LLC. Той ще бъде пуснат в употреба през 2026 година Двата плана ще разрешат на Съединени американски щати да усилят износа на полутечен природен газ с 14,16 млн. куб. м дневно.

Евентуални огромни студове през идната зима могат да застрашат енергийната сигурност на Европа макар цялостните в този момент газохранилища, сподели още вицепрезидентът на Exxon Mobil Питър Кларк.

По думите му, " европейците ще подходят към идната зимата с цялостни газохранилища, само че в газовия бизнес доста зависи от времето на открито, изключително в Европа. Една доста студена зима ще има огромен (отрицателен) резултат ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР