Намирането на перфектния чифт дънки винаги носи положително настроение. Но

...
Намирането на перфектния чифт дънки винаги носи положително настроение. Но
Коментари Харесай

Дънките, които издържат 50 години

Намирането на съвършения чифт дънки постоянно носи позитивно въодушевление. Но и най-любимият ви модел неизбежно ще се скъса от годините приложимост.

Стартъп компанията Half Century Jeans (в превод - половинвековни дънки) разгласи, че е основала съвсем безконечни джинси, които ще бъдат здрави най-малко 50 години. Ако някой успее да ги скъса по-рано, поправката ще бъде безвъзмездна.

Най-хубавото е, че цената на тези революционни дънки е единствено 69 паунда (около 150 лева), които - разпредели в 50 години -  излизат колкото една бира в заведение на година.

Според страницата на компанията дънките са толкоз комфортни, колкото и обичаните ви „ смъртни ” модели, единствено с няколко леки другия.


Вместо памучната примес, която нормално се употребява за произвеждане на дънки, компанията разчита на специфичен хибрид от материали, в това число японски джинсов плат, основан от спектърни нишки. Те са едни от най-качествените и най-леки нишки и са 15 пъти по-здрави от материята, която се употребява за основаването на екипи за рискови спортове, настояват производителите.

Това значи, че в никакъв случай няма да протриете дънките си, нито да ги скъсате от носене.

Освен продължителност на облеклото, Half Century Jeans си слага и друга цел - битка с несъразмерното замърсяване, обвързвано с „ бързата мода ”.

Според компанията модната промишленост е вторият по величина замърсител в света - 25% от международните химикали са употребявани за производството на текстил, а 10% от въглеродните излъчвания в международен мащаб - от производството на облекло.

С дънки, които са създадени да издържат за цялостен живот, Half Century Jeans се надява да проправи път към устойчивата мода.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР