Намирането на нова работа със сигурност е предизвикателство за повечето

...
Намирането на нова работа със сигурност е предизвикателство за повечето
Коментари Харесай

Ново начало? Престашете се! 5 съвета, които ще ви гарантират блестящ кариерен старт

Намирането на нова работа сигурно е предизвикателство за множеството хора. Кризата, подбудена от COVID-19, ускори предпазливостта и съмненията на експертите при взимане на решение за промяна на работата. От друга страна, заради създалата се неизясненост, работодателите “замразиха ” процеса по асортимент на личен състав. Вследствие, през 2020 и първото тримесечие на 2021 година станахме очевидци на извънредно мъртвило в другояче динамичната HR-индустрия. Отминаха ли тези времена, има ли причина да отлагаме кандидатстването за нова работа и кои са най-важните неща, които ще ни отличат от останалите претенденти и ще ни подсигуряват ослепително показване на изявление за работа? Вижте петте съвета на Career Show за сполучлив (ре)старт на кариерата:

Не отлагайте за на следващия ден. През 2020 година рецесията, обвързвана с COVID-19, осезаемо повлия на пазара на труда. Подтикнати от непознатата и неразбираема обстановка, работодателите бяха внимателни при намиране на нови попълнения в екипите. Оказа се обаче, че апокалиптичните сюжети в доста браншове на стопанската система не се реализираха и пазарът на труда стартира своето последователно възвръщане към естествената динамичност. Ако сте си сложили за цел да започнете ново начинание, не отлагайте и не се опасявайте от смяната.

Къде да търсите нови благоприятни условия. Разбира се, първото, което изниква в съзнанието ни, когато става въпрос за търсене на нова работа, са уеб страниците за разгласи. Те обаче надалеч не са единственият метод, по който работодателите търсят нови попълнения в екипите си. Разгледайте кариерните страници на фирмите, които ви интересуват. Там ще намерите най-актуалните благоприятни условия за развиване, които предлага компанията. Последвайте страниците на фирмите в обществените мрежи. Нови отворени позиции или позиции, за които към момента се търсят подобаващи претенденти, постоянно се споделят там.

Всички гореспоменати способи обаче имат един главен минус - неналичието на персонален контакт. От тази позиция превес вземат кариерните изложби. Събития като, които дават опция да се срещнете очи в очи с голям брой работодатели, ви дават чудесна опция да се ориентирате в предлаганите благоприятни условия. От друга страна, персоналният контакт с работодателите е вашият късмет да извършите положително първо усещане, да дадете съответна информация за уменията и компетенциите си и неведнъж да увеличите шанса си да бъдете поканени на изявление.

Първа работа? Какво би трябвало да знаете. Намирането на първа работа е предизвикателство за всеки млад гений. Ориентирането в необятното море от разгласи за работа, вярното разчитане на разгласи за работа, подготвянето на автобиография сигурно са процеси, които елементарно могат да доведат до демотивация. Има няколко неща, които можете да извършите, с цел да дадете сполучлив старт на кариерния си път: Търсете работа целеустремено: имате инженерно обучение и говорите немски? Не кандидатствайте за всяка публикация, която изисква притежаване на немски език. Определете сферата си на интерес и промишлеността, в която желаете да се развивате и насочете силата си в тази посока.

Напишете си домашното: Ориентирайте се в актуалната конюнктура за бранша, в който желаете да се развивате. Разучете фирмите, които се занимават с интересуващата ви активност. Разгледайте отворените им благоприятни условия, вижте уменията, които се търсят най- постоянно в обявите. Помислете кои от тях сте придобили и кои следва да усъвършенствате и намерете метод да го извършите.

Бъдете в крайник с трендовете: Абонирайте се за известията на кариерния център на университета си, следете и участвайте в събития, свързани с кариерните ви търсения. Разберете какви са трендовете в писането на автобиография и по какъв начин да привлечете вниманието към себе си. Разучете кои са най-ценените качества, които търсят работодателите. Полезни насоки в това направление, да вземем за пример, ще получите на безплатното онлайн събитие, отдадено на сполучливия кариерен старт. В събитието ще се включат приети специалисти с богат опит в HR-индустрията, кариерни коучове и ментори, които ще споделят тънкости “от кухнята ” за най-ценените качества, които търсят работодателите при наемането на нови чиновници.

Интервю за работа: изпит или сказка? Поканени сте на изявление за работа? Поздравления! Сега най-важното е да не забравяте, че изявлението за работа не е изпит и вашата цел не би трябвало да бъде да потвърждавате своите свръхспособности. Запознайте се добре условията, разказани в позицията, за която кандидатствате и поискайте уточнения за тези от тях, които не са ви ясни. Не убеждавайте интервюиращия, че можете всичко - никой не чака това от вас. Задавайте ответни въпроси и се уверете, че добре разбирате изискванията на труд в компанията и опциите за развиване, които имате в нея.

Бъдете уверени в себе си, само че не самонадеяни. Увереността в личните благоприятни условия и капацитет е високоценено качество измежду работодателите. Следва обаче да не прекрачвате тънката граница сред убеденост и самоувереност. Демонстрирайте религия в компетенциите и опциите си, само че и осъзнатост, че ще се сблъскате с нова и непозната реалност и подготвеност да се учите и усъвършенствате. Разберете по какъв начин да дадете ослепителен (ре)старт на кариерата си на START by Career Show на 12 август.

Участието е гратис след наложителна регистрация:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР