Намиране на мистериозна порцеланова кукла скрита в процепи на фасади,

...
Намиране на мистериозна порцеланова кукла скрита в процепи на фасади,
Коментари Харесай

Градски игри отново превземат Пловдив – Европейска столица на културата

Намиране на мистериозна порцеланова кукла скрита в процепи на фасади, шпиониране и гонене, потапяне във виртуална действителност в търсене на рицари, велможи и страховити персонажи, вечерно съревнование по калдъръмени улички и нощна окупация на велоалеи. Пловдив още веднъж е хазаин на неповторимата страст, наречена " градски игри ". Тазгодишното издание носи името Фюжън и ще се организира от 8-и до 11-и ноември.

В рамките на три дни Фестивалът на градските игри ще разкрие освен за гостите на европейската столица на културата, само че и за нейните жители, малко познати и необикновени кътчета от Стария и Тютюневия град, центъра на града и крайбрежието на река Марица. Желаещите ще имат опция да се запишат за присъединяване авансово и да изберат една или повече игри, с цел да влязат в ролята на детективи, търсейки улики за решаването на мистериозни загадки или да се впуснат в импровизиран танц на обществено място.
Игрите са подобаващи, както за самостоятелно присъединяване, по този начин и за тимове на цели фамилии и групи другари. Допълнителни условия за някои от игрите ще са и съществуването на велосипед, приспособен за нощно каране, облекла, подготвени да бъдат изцапани, телефон с камера и дейни мобилни данни. За феновете на настолните игри и добавената действителност е планувано пространство на закрито, където и в събота, и в неделя ще могат да се потопят във вълнуващия им свят.
Игрите са подбрани измежду най-популярните дизайнери от Италия, Полша, Германия, Англия, Русия и България. Всяка игра има лични правила, начало и напътствие, а фестивалният щаб е СКЛАД в Тютюневия град.
Градските игри са забавен и елементарен метод за инспекция на разнообразни подходи и способи за преформулиране на градска среда, за взаимно живеене, за това да бъдем дружно и да намерим очарованието да сме в разнообразни тимове. „ Фюжън “ е копродукция на двете европейски столици на културата за 2019, Матера и Пловдив, и е част от взаимните есенни прояви под общото мото „ ПлоТера “. Изданието в италианския град се организира от 31 октомври и 2 ноември с присъединяване на десетки посетители и поданици на града и с два екипа от България. Кураторската идея на фестивала е на поляците от Departament Gier.
Актуална информация за записване, условия за присъединяване и изложение на игрите може да се откри в уеб страницата на Пловдив 2019, профилирания уебсайт на фестивала FusionFestival.EU, както и във Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР