Намираме се в централния лондонски район Сохо, известен със своите

...
Намираме се в централния лондонски район Сохо, известен със своите
Коментари Харесай

Нощната икономика – следващата голяма ниша за инвестиции

Намираме се в централния лондонски регион Сохо, прочут със своите клубове. 4 ч. сутринта е. Хората стартират постепенно да излизат от заведенията. Някои са се струпали на изходите, чакайки за такси, други танцуват на тротоара, радостни и доста шумни.

Нощната стопанска система заема все по-голям дял от английската стопанска система. Тя е петият максимален стопански бранш в народен мащаб. На нея се падат минимум 8% от заетостта във Англия, а годишните ѝ доходи възлизат на 66 милиарда лири, съгласно Асоциацията на нощните промишлености.

В реалност растежът на бизнес интензивността през нощта накара кмета на Лондон да потърси помощта на надарената телевизионна водеща и певица Ейми Ламе. От 2016 година тя е първият " нощен цар " на английската столица и дава отговор за града сред 18 ч. вечерта и 6 ч. сутринта.

" Моята роля включва грижата за благоденствието и благосъстоянието на 1,6-те милиона души, които нормално работят в Лондон (през нощта). Най-голямото ми безпокойствие са 190 000-те души, които работят за Националната здравна работа тук в Лондон всяка нощ ", споделя тя.

" Следват 150-те хиляди души, които работят в бранша на професионалните услуги - това включва всичко - от чистенето до работата за банки и финансовия бранш по целия свят ", продължава Ламе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР