"Намираме се в тежка ситуация, но не е чак минно

...
"Намираме се в тежка ситуация, но не е чак минно
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Дори избирателите на БСП няма да са щастливи да се върнат в тоталитаризма

"Намираме се в тежка обстановка, само че не е чак минно поле. Никой не очакваше толкоз тежка рецесия. Координацията, планирането и солидарността са на доста по-добро равнище в сравнение с през първите няколко дни ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Беновска пита " вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

"Със самолета, с който върнахме българите от Франция, отпътуваха други, това ме учуди. Имаше страни, които първо не допускаха, след това трансформираха решението си, като Германия. Франция обаче не е променяла решението си, цялата информация е на нашия уебсайт. Разбирам, че евентуално всяка година са там, само че тази година нищо не е същото. Десетте души, които в този момент са кацнали, несъмнено ще би трябвало и тях да прибираме. Сезонната работа във Франция не е разрешена тази година, единствено в случай че имат непрекъснат адрес там ", показа тя.

"Създадохме още през март банер COVID-19 и го обновяваме на всеки три часа. Имаме и 24-часов дежурен телефон. Беше меко казано необичайно откакто има толкоз информация на уеб страницата и по медиите, а и бяха на челно място в новините, още веднъж отпътуваха. Консулът ни беше в непрекъсната връзка с тях, само че не беше добре, че им бяха взели телефоните ", разяснява министърът.

"Ние не позволяваме извършители и другите страни няма по какъв начин да позволяват взаимни отстъпки. Искат ми оставката от партия, съгласно чийто водач демокрацията ни лиши свободата, несъмнено тъгуват по тоталитарния режим ", добави Захариева.

"Декларация във връзка края на Втората международна война оказва респект към жертвите ѝ, споделяме и че след нея не за всички настана независимост и народна власт. Някои страни изгубиха суверенитета си и бяха част от Съюз на съветските социалистически републики. Уроците от този момент са, че по никакъв метод не може да се толерира режим с репресии и потъпкване на демокрацията. Българска социалистическа партия не признава, че 45 години е имало тоталитарен режим в България ", съобщи вицепремиерът.

"Не считам, че даже гласоподавателите на Българска социалистическа партия биха били щастливи да се върнат в тоталитарния режим. Всички сме натоварени с повече тежести, в сравнение с в естествена обстановка. В нашата Конституция има огромен дефицит на текстове, свързани с изключителното състояние. Изпълнението на ограниченията зависи от нашата дисциплинираност. Надявам се да се поучим от обстановката. Българската стопанска система е много диферсифицирана и тогава доста оказа помощ ", приключи тя.

Българска социалистическа партия отново пее първи глас в хора на лъжата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР