Намираме се в ситуация на политически блокаж, пълен блокаж на

...
Намираме се в ситуация на политически блокаж, пълен блокаж на
Коментари Харесай

Карадайъ: Предсрочните избори са неизбежни, смята лидерът на ДПС

Намираме се в обстановка на политически блокаж, цялостен блокаж на властта. Това популистко ръководство на страната е цинично, брутално и позорно за страната, повтори водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след съвещанието на Централния съвет на Движение за права и свободи.

Анализът на придвижването сочи, че присъединяване на националистите във властта нанася големи вреди на демокрацията, ерозира държавността и подкопава даже нежното доверие на жителите в институции.

" Днес на власт са езикът на омразата, ксенофобията, расизмът. За всичко това съществена отговорност носи ГЕРБ, установи водачът на Движение за права и свободи. Налице е отдалечаване от хората и нерешаване на техните проблеми, които спомагат за от ден на ден обществени неравенства и липса на правдивост. Всичко това изисква незабавни дейности от нас, добави Карадайъ.

Предсрочните избори са неизбежни. Важно е да има различна форма на ръководството и ясна стратегия за ускорено развиване. За нас е значимо какво ще се случва в страната.

При създалата се обстановка има несъмнено изходи, ние в нашата декларация ясно казахме или оставка на вицепремиера Валери Симеонов или оставка на държавното управление или позора е за всички, сподели Карадайъ.

Какви ще бъдат нашите тактически дейности ще видят всички, даже и тези които година и половина не желаеха да ни чуят. Ще бъдат употребени всички демократични способи, посочи Карадайъ в отговор на въпрос дали имат намерение да изоставен Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР