Намираме се в ситуация на политическа криза и колкото по-скопо

...
Намираме се в ситуация на политическа криза и колкото по-скопо
Коментари Харесай

Деница Сачева: България няма нужда от математическа коалиция, която ще се разпадне до месеци

Намираме се в обстановка на политическа рецесия и колкото по-скопо стартират да си приказват партиите, толкоз по-добре. Това сподели в студиото на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен обществен министър Деница Сачева.

Тя изясни, че съгласно тях президенът ненапълно е съизвършител в това, което се случи и за обстановката в страната. Така че както се споделя - кой каквото посее, това жъне. Той ще понесе и рецензиите, които са отправени към Политическа партия, тъй като те управляваха с негова поддръжка. 

Деница Сачева даде да се разбере, че ГЕРБ-СДС ще създадат всичко допустимо, с цел да се осъществя първия изследователски мандат. 

На този стадий нямаме право да отстъпваме от позицията да създадем държавното управление с мандата на ГЕРБ-СДС. Ние въпреки всичко сме поличили най-голяма социална поддръжка. Ние ще стартираме разговор по съответни цели, които доста ясно сме ги декларирали - във връзка с външна политика, антикризисни ограничения, еврозоната и прочие И сме внесли с нашите законопроекти. Например, през днешния ден ще се организира диалогъ към еврозоната. Ние ще се фокусираме към политиките. Но за доста политически сили това май не е ясно. Ние изискуем на нашите избиратеели, на хората, които са дали своят вот за нас, да направи старания за сформиране на кабинет, акцентира Сачева. 

И посочи, че в случай че се стигне до държавно управление на малцинство, ще се излъчат ярки персони, които са се потвърдили като експерти. 

На въпрос дали са склонни да поддържат държавно управление с третия мандата, в случай че той бъде даден на Стефан Янев, депутатът от ГЕРБ-СДС изясни: Не виждам за какво би трябвало да го предпоставяме и той да отиде в Български напредък. Важни са диалозите за  политики, те обрисуват болшинствата. Те би трябвало да станат ясни в пленарна зала, с цел да забележим какви са причините на партиите, които отхвърлят разговор. Правителство без ГЕРБ не може да има, тъй като ние сме тези, които вършим опити, с предложение на политики, с приемливост. А една математическа коалиция, която ще се разпадне до месеци, няма да има огромен смисъл за страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР