Намираме се в сезона на грипа и все по-често ни

...
Намираме се в сезона на грипа и все по-често ни
Коментари Харесай

10 обществени места, които бълват микроби

Намираме се в сезона на грипа и все по-често ни се случва да мислим по какъв начин можем да се предпазим от разболяване. Освен да се храним допустимо най-здравословно и разнообразно, да се движим повече, да си набираме задоволително витамини, следва да помислим и за местата в всекидневието ни, които имат най-вече болестотворни бактерии и да се опитаме да ги избегнем, доколкото можем.

Екрани с тъч

На доста места в града към този момент има устройства с тъчскрийн – в публичния превоз, магазини, заведения за хранене, само че имайте поради, че тъкмо те изобилстват от бактерии и рискувате положителното си здраве, в случай че ги употребявате.

Сешоарите за ръце

Всеки път, когато сушите ръцете си с сходна машина в заведение, кино, мол, си спомнете, че приблизително един сешоар за ръце разпръсква до 1300 пъти повече микроби спрямо хартиените кърпи за абсорбиране. Производителите на сходни машини настояват, че модерните устройства са снабдени с филтър, който оказва предварителна защита на сходно замърсяване, само че въпреки всичко е по-сигурно да изберете старомодния метод на изсушаване, а точно – с хартия.

Басейните

Басейн, цялостен с деца може да има към 10 кг екскременти, плуващи умерено във водата. Това се дължи на изводите, че дребните деца носят към 10 грама остатъчен фецес на дупето. Тъй като те рядко се измиват добре преди да влязат във водата, този излишък последователно се измива и отива в общата вода на басейна, а хлорът не може да унищожи всичко, по тази причина имайте поради тази не доста приятна детайлност. Това, което може да извършите е да не гълтате вода по никакъв мотив.

Бутоните в асансьора

Имайте поради, че бутоните в един асансьор са измежду най-мръсните неща на обществени места. Избягвайте да ги натискате с пръст, по-добре ги докоснете с ръкав или със ставата на пръста, с цел да се предпазите от бактериите.

Фитнес

Ако в салона, който посещавате, има опция да почистите уредите, преди да ги употребявате, добре е да се възползвате. Макар да отиваме във фитнеса, с цел да поддържаме положително здраве, той може да ни разболее точно тъй като е претъпкан с микроби и бактерии. Няколко проучвания демонстрират, че тежестите в един фитнес салон могат да имат повече бактерии в сравнение с в една тоалетна.

Менюта в заведения

Някои менюта имат 100 пъти повече бактерии в съпоставяне със седалката на тоалетната. Макар да ги допират стотици хора, надали ги почистват повече от веднъж дневно, което неизбежно води до сериозен риск за здравето на гостите на заведението. Затова не измивайте ръцете преди да седнете, а ги измийте, откакто извършите поръчката. И в никакъв случай не поставяйте принадлежности или персонални движимости върху менюто.

Без лимони в напитката

Ако обичате да пиете аперитива си с комат лимон, може би е време да се откажете от този табиет. Група откриватели създали изследване, като изследвали голям брой следи от ръба на чаши и разкрили, че близо 70% от лимоните имат болестотворни микроби, в това число Ешерихия коли и фецес, които водят до неприятни стомашни неразположения.

Публичните чешми и фонтани

Помислете добре, преди да пиете от сходно място, защото тази вода би могла да е по-замърсена от тази в банята. Това се дължи на обстоятелството, че баните се почистват постоянно, за разлика от публичните фонтани и чешми. За по-сигурно носете постоянно в себе си бутилка вода, с цел да не ви се постанова да прибягвате до този вид.

Диспенсерите за сапун

Удобни машинки, само че за жал, бъкащи от микроби. Търкайте най-малко 20 секунди, с цел да сте сигурни, че сте измили ръцете добре или си носете джобен дезинфектант. И преди да пипнете дръжката на излизане помислете какъв брой хора, които не са си благи ръцете след тоалетна са я пипнали. Изследване демонстрира, че единствено 31% от мъжете и 65% от дамите си мият ръцете след посещаване в тоалетната.

Количката за извършване на покупки

Едно вървене до магазина може да се окаже със сериозен риск за здравето, като имате поради, че приблизително една количка или кошница за пазар има до 11 милиона микроорганизми, в това число такива от сурово месо./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР