Намираме се в сериозна ситуация на задълбочаваща се социална и

...
Намираме се в сериозна ситуация на задълбочаваща се социална и
Коментари Харесай

Борисов смутен за кризата и бюджета на Евросъюза

„ Намираме се в сериозна обстановка на задълбочаваща се обществена и икономическа рецесия в резултат на пандемията от COVID-19. Затова би трябвало бързо да действаме с одобряването на идващия бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година и на Пакета за възобновяване, които са основни принадлежности за превъзмогването на последствията както от всички страни членки, по този начин и от европейската стопанска система като цяло “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който организира видеоконферентна среща с посланиците на държавите-членки на Европейски Съюз и на Конфедерация Швейцария, съобщи пресслужбата на кабинета.

Борисов бе безапелационен, че e належащо да се положат всички вероятни старания за реализиране на единодушие по Многогодишната финансова рамка и по Пакета за възобновяване допустимо най-бързо, с цел да може фондовете и стратегиите да стартират да работят още през цялото време на идната година.

Постигането на климатична индиферентност в Европейски Съюз до 2050 година, ефикасните ограничения в битката за оправянето с ковид и европейската вероятност на Западните Балкани също бяха във фокуса на видеоконферентната среща. „ Именно по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз страната ни сложи високо в дневния ред на Европейски Съюз европейското бъдеще на Западните Балкани “, сподели още Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония, министър-председателят Бойко Борисов посочи, че България постоянно е била подготвена за разговор и съгласие за решение на двустранните въпроси, само че за задачата това би трябвало да се желае и извършва от двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР