Намираме се в началната фаза на грипната епидемия. След като

...
Намираме се в началната фаза на грипната епидемия. След като
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: В началото на грипната епидемия сме

Намираме се в началната фаза на грипната зараза. След като Смолянска област разгласи началото на грипната вълна, можем да кажем, че сме в епидемиологична конюнктура. Това съобщи в ефира на  главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Възможно е при започване на идната седмица и други области да се причислят към Смолян ", подчерта Кунчев. По думите му, областите, в които има по-висока заболеваемост, са Пловдив, Пазарджик, Ямбол, Плевен, София област, Габрово.

Главният държавен здравен инспектор обясни, че признаците, по които да се ориентираме, че сме заболели от грип са доста отчетливи.  " В множеството случаи още в първите един-два часа човек усеща внезапна отмалялост, подвига температура, има главоболие, мъчно се поддават на поттискане тези неразположения. Едва по-късно или редом вървят още кашлица, хрема, запушен нос. За лекуването на грипа е доста значимо да се приложат антивирусни средства, които са много ефикасни. Ако са взети първите 48 часа, те съвсем се оправят със болестта, значимото е да са в точния момент. Затова и общопрактикуващите лекари би трябвало да имат опция да лимитират навреме грипа от Covid, с цел да се организира съответна терапия. Грипът не се лекува с антибиотик, дано подчертаем. Освен да си навредят с него болните от грип - резултат различен няма ", добави основният държавен здравен контрольор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР