Намираме се в една от столичните борси за цветя. Кое

...
Намираме се в една от столичните борси за цветя. Кое
Коментари Харесай

Колко ще ни струва Свети Валентин?


Намираме се в една от столичните тържища за цветя. Кое е най-търсеното цвете за празника на влюбените и на каква цена ще бъде то тази година?

“Традиционно за празника на влюбените, алената роза продължава да бъде един утвърдил се знак на любовта. Трудно се разчупва статуквото, да има доста други хрумвания, само че все още алената роза продължава да бъде топ цветето за огромната обич ”, изясни шефът на борса на цветя Таня Савова.

Има ли повишаване на цените на цветята , тази година ?

За страдание , както във всичко друго , повишаване се вижда и при цветята . Ние 100% към момента продаваме отопляеми култури , които поради отоплението и силата , които им трябват , нарастнаха осезателно в съпоставяне с предходната година .

Откъде идват всички тези цветя ?

Тези цветя идват от съвсем цялостен свят . Имаме от Еквадор , Етиопия , Холандия , Италия и от Българя схваща се доста деца имаме отсам .

Можете ли да ни кажете каква е символиката на всяко едно от цветята , кое цвете споделя обичам те и кое одобрявам те ?

Ако знаем че дамата против нас , в случай че сме един джентълмен , харесва доста розови лалета примерно . По - добре е да и подарим един букет с розови лалета , в сравнение с тривиалната алена роза . Всяко едно цвете показва обич , отношение , почитание това е общата символика на цветята , която същина е най - значима .

Шоколад, вино и обич какво е 14 февруари без тези три съставки. В България от ден на ден хора вземат решение да прекарат празника с нещо особено.

„ Търси се формата, която е някакво обръщение като този тарт, който ще ви покажа в този момент. Формата е на сърце, тук посланието е и в наличието. Имаме мек и гальовен малинов усет, имаме и шоколад, който е наложителен за Свети Валентин имаме и малко многообразие от ядките, тъй като като всяка връзка има някои моменти, в които сме малко по-развълнувани, буйни “, съобщи притежателят на сладкарски магазин Мая Марашлян.

Подготовката за празненството стартира от рано и резервациите към този момент не са малко.

„ Подготвяме се с доста въодушевление и декорация, както виждате в центъра на София ние греем отвред. Украсили сме, приготвяме се, чакаме доста клиенти. Има много запитвания към този момент, ресторантът е съвсем цялостен. Не сме усетили макар инфлацията да имаме по-малко запитвания или резервации “, съобщи шефът на ресторант Весела Петкова.

Бюджетът, с който би трябвало да разполагат влюбените е съгласно определеното място.

„ В цените, сигурно, при сладкарските произведения има огромна смяна, поради повишаването на суровините – сметаната, маслото всичко се е вдигнало. Най-поръчвано при нас е комплект от две такива сърца те са на цената на 20 лв.. Съответно идващото тематично предложение е за 40 лв. и към този момент най-голямото сърце е 65 лв. “, добави Мая Марашлян.

„ При нас, с цел да седне една двойка да вечеря, може би би трябвало да си подготви бюджет сред 100 и 120 лв.. В това може да се подбере и една хубава бутилка вино, храна прясно сготвена от нас и пресни десерти “, сподели Весела Петкова.

И тъкмо десертите се оказват най-търсени. Равносметката е, че този Свети Валентин ще ви коства близо 140 лева, в случай че сте решили да се поглезите с вечеря и изтънчен десерт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР