Намираме на границата на хуманитарна катастрофа. Инфраструктурата е напълно разрушена

...
Намираме на границата на хуманитарна катастрофа. Инфраструктурата е напълно разрушена
Коментари Харесай

Извънредно! Кличко бие тревога: Киев е напълно обкръжен, ситуацията е бедствена, евакуацията е невъзможна

Намираме на границата на филантропична злополука. Инфраструктурата е изцяло разрушена и не е допустимо да се доставят храни и медикаменти

Столицата на Украйна е изцяло обкръжена и евакуацията на цивилното население на процедура е невъзможна, тъй като всички пътища са блокирани. За това сигнализира кметът на Киев Виталий Кличко в изявление за Асошиейтед прес.

„Ние се намираме на границата на филантропична злополука. В момента към момента имаме ток, вода и парно по домовете си. Но инфраструктурата е изцяло разрушена и не е допустимо да се доставят храни и медикаменти,“ сподели още Кличко.

„Нашият апел към всички е: подкрепете Украйна, дружно сме мощни. Всеки украинец се гордее, че е самостоятелен, горделив е, че е украинец, а ние се гордеем, че имаме своя лична държава“, настоя Кличко, представен от „Гардиан“.

Кметът на Киев сподели още, че от началото на нашествието на съветската войска на територията на Украйна в столицата са починали девет цивилни, в това число едно дете, както и 18 украински бойци на военни и териториална защита.
153 души са ранени.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР