Намираме държавния бюджет за следващата година за добър, особено по

...
Намираме държавния бюджет за следващата година за добър, особено по
Коментари Харесай

Синдикати и работодатели одобряват новия бюджет

Намираме държавния бюджет за идната година за добър, изключително във връзка с доходната му политика. Защото нарастването на приходите усилва и вътрешното търсене, и брутния вътрешен артикул на страната. Това са все стъпки в вярната посока.

Това съобщи на брифинг в Министерския съвет Ваня Григорова от КТ Подкрепа след привършване на Съвета за тристранно съдействие.

,,Подкрепяме увеличението на оптималния застрахователен приход. Трябва да приемем, че най-накрая той пое нагоре. Искам да поясня, че в началото той трябваше да бъде не 3000, а 5600 лв., само че след съвещания остана на 3000 лева'', добави Григорова.

,,Без доходи от налозите няма по какъв начин да се прави политика. Сегашната данъчна политика значително генерира беднотия. Смятаме, че е належащо е въвеждането на облагаем доход'', уточни тя.

,,По отношение на държавното-обществено обезпечаване трябват по-ефективни ограничения за минимизиране на сивата стопанска система, защото тя предопределя ниските средства на пенсиите, на помощите за майчинство'', означи Григорова.

,,За лекуването на деца в чужбина не трябва да се отделят по-малко средства, в сравнение с са нужни'', разясни представителят от Подкрепа.

,,Винаги преди избори ръководещите вършат реверанси, само че не зная дали казусът е подобен. Факт е обаче, че с увеличението на брутния вътрешен артикул българското общество излиза от своята хибернация'', сподели още Ваня Григорова.

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ също поддържа бюджета за идната година и показа, че увеличението на оптималния застрахователен приход ще генерира повече права на тези, които до момента са се чувствали ощетени.

,,Ако си спомняте, имаше внезапно нарастване на пенсиите през 2008 година. Тогава нямаше резултат за тези, дето го направиха. Не мисля, че подобен способ ще докара до триумф за която и да е власт. Съвсем редно е разноските за труд да се усилват, другояче хората си отиват от тази страна. А точно това е казусът на проблемите'', разгласи Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР