Намирам връзка между претърсванията в Агенция Митници и оставката на

...
Намирам връзка между претърсванията в Агенция Митници и оставката на
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Следващата сглобка си осигури два свободни поста на високо ниво

Намирам връзка сред претърсванията в Агенция „ Митници ” и оставката на Живко Коцев от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи в ефира на бТВ юрист Людмил Рангелов.

„ Публична загадка беше, че министърът и основният секретар не се схващат. Единият от двамата би трябвало да напусне ”, акцентира от своя страна някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Според Рангелов ДАНС може да извърши инспекции като тази в Агенция „ Митници ” независимо. „ За да отстраняват потребността да уведомяват който и да било, даже и прокуратурата, са работили в изискванията на необходимост, да видят какво могат да намерят. Директорът на митниците във всяка страна е извънредно значим и висок пост. ”

По думите му моментът е избиран, а не е основан от развоя на събитията.

" Когато наближи време за промяна, нещата стават неуправляеми.

Всички чакат идната власт, идващите условия. Няма изненада.

Когато имаме хора, които са надалеч от сферата на сигурността и нямат никакви знания, е елементарно да бъдат подлъгани. Следващата сглобка си обезпечава две свободни работни места на високо равнище – основен секретар на Министерство на вътрешните работи и началник на „ Митници ”. Отново виждаме бухалките ”, счита Йорданов.

„ Не виждам спънка да се махнат грифовете от съответни засекретени документи. От практиката ми съм видял, че постоянно се поставят грифовете без потребност. Ще следим дейностите на идващия вътрешен министър ”, разяснява той проблема с това бил ли е Мартин Божанов – Нотариуса помощник на Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР