Намирам коментара на председателя на Съвета за електронни медии, г-жа

...
Намирам коментара на председателя на Съвета за електронни медии, г-жа
Коментари Харесай

И Шалом порица шефката на СЕМ заради сравнението между Холокоста и Ергенът

Намирам коментара на ръководителя на Съвета за електронни медии, госпожа Соня Момчилова, с който тя съпоставя риалити формата “Ергенът” като “интелектуален Холокост за извънредно погрешен, даже неуместен. Това написа във фейсбук ръководителят на Организацията на евреите в България " Шалом " проф. Александър Оскар, който е и шеф на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница.

" Подобни съпоставения са освен несъстоятелни, само че и обидни към паметта на милионите жертви на човеконенавистната идеология, връхлетяла Европа и Света в първата половина на предишния век. Холокостът е покруса, която не може и не би трябвало да се профанизира ", добави той.

Под коментара му в обществената мрежа последва мълниеносен отговор от Соня Момчилова: " Господин Оскар, холокост, преди да одобри семантиката на еврейско изтребване е староеврейско разбиране, което значи антично семитско жертвоприношение. Живеем в старозаветни времена, бих ги сравнила със събитията и нравите от античен Вавилон. Надявам се, не се нуждаете от повече обяснения за историческите особености и нравите в тези времена, разказани в Танах. Шумерските ритуали непокътнати до третата династия на Ур, а съгласно някои източници и след.

Словосъчетанието " интелектуален холокост " е употребявано за първи път от професора от еврейски генезис Ноам Чомски и онагледява " промиването на мозъци " чрез медийни формати, имащи за цел развлечение, което размива модални полезности и дезориентира обществото, насаждайки конформистки и консуматорскповеденчески модели. Ако сте се почувствали афектиран, апелирам да ме извините, само че намирам използването на това съпоставяне за подходящо в тази ситуация. "

" Г-жо Момчилова, намирам отговора ви за меко казано презрян. Да ни поучавате какво значи Холокост е срамно и обидно. Дори не мога да си показва по какъв начин изобщо ви хрумват сходни изказвания. Очаквах от ръководителя на Съвет за електронни медии подготвеност и схващане по въпросите, касаещи смисъла на Холокоста ", отвърна на собствен ред проф. Оскар.

Днес на съвещанието на Съвет за електронни медии стана ясно, че евентуално медийният регулатор ще наложи санкция на Би Ти Ви поради " Ергенът " и поради получени голям брой писма от възмутени фенове. Самата Соня Момчилова разяснява, че детски психолог й разказал, че деца си играят на “Ергенът” в учебно заведение. Тя назова предаването “интелектуален холокост” и се възмути, че на " Разпети петък " е излъчен епизод с плажни игри и любовни милувки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР