„Намирам изявлението на вицепремиера Калина Константинова от вчера, и като

...
„Намирам изявлението на вицепремиера Калина Константинова от вчера, и като
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Изявлението на Константинова за бежанците беше нелепо

„ Намирам изказването на вицепремиера Калина Константинова от през вчерашния ден, и като звук, и като наличие, за извънредно неуместно. Това е най-мекият израз, който мога да употребявам. Това беше един опит посредством острия звук да се компенсира забележимият административен безпорядък и организационните неуредици, които съпътстват целия развой по преместването на бежанците от хотелите по морето. Това е една остаряла уязвимост на административните структури, които се занимават с бежанците. Нека се върнем в самото начало в първите дни на войната и да забележим метода, по който бяха посрещнати. Слава Богу, че бяха доброволците и неправителствените организации, които се включиха тогава. С безпределно удивление следях мненията на бежанците, които не знаеха къде отиват днес”. Това съобщи в студиото на „ Денят онлайн " някогашният министър на защитата Ангел Найденов.

Припомняме, че през днешния ден е последният ден, в който бежанците би трябвало да изоставен хотелите по Черноморието ни и да се реалокират в държавни бази. Част от тях обаче отхвърлиха. В понеделник вицепремиерът Константинова разгласи, че тези, които са отказали помощ от страната, ще бъдат настанени в буферни центрове в Сарафово и Елхово. Това провокира редица мнения.

Бившият министър разяснява и развиването на войната в Украйна.

„ Основно бойни дейности сега се водят Донбас. Усилията и на съветските бойни елементи, и на украинската защита са фокусирани в направлението за Северодонецк. Очевидно, че по-късно вниманието ще бъде ориентирано в посоката на Славянск и Краматорск. По този метод ще се регистрира тактическия триумф за съветските бойни елементи. Забелязваме завръщане на част от украинците в частите на страната, които не са толкоз наранени от войната”, сподели той.

Според него има съображение да се тормозим от развиване на спора отвън територията на Украйна.

По думите му „ нито политиците в Украйна, нито обществото са съгласни да правят отстъпка територия против мир”.

„ И двете страни разчитат на резултатите от бойните дейности. Всяка се стреми към известно военно предимство, което да бъде употребявано като актив при договарянията. Прогнозата е за продължителна позиционна война”, разясни Найденов.

Той направи коментар и по отношение на ориста на българските изтребители МиГ-29.

„ Бяха обрисувани няколко варианти. Първата - подпомагане от страна на съюзни военновъздушни сили. Втората – да се откри вид, по който да се ремонтират българските мигове в страни разнообразни от Русия, Украйна и Беларус. Това е малко евентуално. Третата алтернатива е закупуване на използвани бойни самолети”, изясни някогашният боен министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР